Ginta Lazare

Latgales "Ceļamaizes" stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā

Stipendija radīta 2019. gadā pēc Amerikas latvieša, fonda "Friends of the University of Latvia" valdes locekļa, Latvijas Goda konsula Teksasā un mecenāta Pītera Aloiza Ragauša iniciatīvas. Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgus un centīgus Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentus, kuru saknes meklējamas Latgalē.


Ginta Lazare studē LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes bakalaura profesionālās studiju programmas ''Matemātiķis-statistiķis'' 1. kursā. Ginta nāk no Rēzeknes un ir beigusi Rēzeknes Valsts 1. ģimnāziju. Skolā Gintai patika matemātika, tāpēc viņa ir nonākusi Latvijas Universitātē un studē  matemātiku-statistiku. Tāpat brīvajā laikā daudz dejo tautas dejas un apmeklē kultūras pasākumus, arī ar lielu prieku tajos piedalās, jo Gintai kultūra un latviskuma izkopšana ir ļoti svarīga. Viena no viņas labajām rakstura īpašībām - mērķtiecība. Gintai vienmēr ir svarīgi pabeigt iesākto, turklāt kvalitatīvi un savlaicīgi.

Iepazīsti Gintu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais sasniegums ir vienmēr spēt saskatīt pozitīvo ne labākajās dzīves situācijās, saglabāt mieru, būt mērķtiecīgai un atsaucīgai, jo labais vairo labo.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Mācoties skolā un pēc tam sākot studēt ģimnāzijā, vēlos sevi pilnveidot gan matemātikas nozarē, gan sava hobija - dejošanas.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man ir atbalsts un motivācija stabilas nākotnes veidošanā.

  • Kāds ir tavs dzīves misija, sūtība?

Manas dzīves misija jeb mērķis ir nebaidīties uzdrīkstēties, izmantot visas iespējas, ko sniedz dzīve, darīt tikai to, kas patīk, jo tikai tā cilvēks var gūt lielu prieka pienesumu dzīvē un līdz ar to būt laimīgs.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu pieteikties stipendijai, jo cilvēks spēj paveikt daudz vairāk, nekā pats iedomājas.

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Autore: Ronda Bērna, ''Noslēpums. The Secret'' - grāmata, kas nemanāmi mainīs jūsu uzskatus par dzīvi uz labo pusi.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Režisors: Viesturs Kairišs, ''Piļsāta pi upis'' - filma, kas lieliski atspoguļo Latvijas vēsturi.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Viss notiek tā, kā tam ir jānotiek.