Mihails Tumaševičs

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvējs 2019./20. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, latviešiem, kuri, absolvējot vidusskolu, ir mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgi un talantīgi, bet ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām vai tie nākuši no daudzbērnu ģimenes. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Mihails Tumaševičs studē LU Datorikas fakultātes bakalaura studiju programmas "Datorzinātnes" 1. kursā. Mihails ir ieinteresēts IT jomā, patīk sekot jauno tehnoloģiju ieviešanai tirgū. Spēlē ģitāru un klausās ārprātīgi daudz mūzikas. Ja viņam maksātu par katru noklausīto dziesmu, jau sen būtu miljonārs. Mihails uzskata sevi par draudzīgu personu, patīk iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Ja var kādam kaut kā palīdzēt, labprāt to dara.

Iepazīsti Mihailu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par savu talantu es uzskatu savu nestandarta domāšanas veidu. Risinot kādu problēmu, bieži vien izdomāju jaunu un inovatīvu risinājumu. Par nozīmīgāko sasniegumu uzskatu savu darbošanos Sarkanā Krusta nometnēs.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Mani interesē mākslīgā intelekta izpēte. Pēc studiju pabeigšanas vēlos apgūt mākslīgā intelekta izveidi un tā apmācību.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Šīs stipendijas iegūšana liecina, ka esmu konkurētspējīgs jaunietis un virzos pareizā virziena.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans vismērķis ir ieguldīties tehnoloģiju izveidei, kas ir pieejamas plašākam cilvēku lokam. Es vēlos cilvēkiem ar ierobežotām finansēm sniegt iespēju pieslēgties internetam.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Vispirms, tas ir izaicinājums iziet no savas komforta zonas, un tā ir pieredze, kura derēs tev nākamajos gados, meklējot darbu vai piesakoties projektiem. Otrkārt, ja sanāk iegūt stipendiju, tev rodas atbalsta punkts savām studijām.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

A. Eglītis “Homo Novus”, E. Hemingvejs “The Sun Also Rises”.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Shutter Island” un “Interstellar”.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Vispareizākais ceļš uz panākumiem – visu laiku mēģināt vēl vienu reizi.