Diāna Grase

Rūšu ģimenes stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2017. gadā, pateicoties Amerikas latviešu Dagnijas un Roberta Rūšu atbalstam, lai sekmētu medmāsām iespēju iegūt augstāko izglītību un celtu profesijas prestižu Latvijā. Ziedojums veikts sadarbībā ar fondu "Friends of the University of Latvia".


Diāna Grase studē Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un Sociālās labklājības fakultātes maģistra studiju programmas "Māszinības" 2. kursā. Diāna ir dzīvespriecīga, pozitīva reāliste ar mērķtiecīgu soli dzīvē. Viņa ir sertificēta Bērnu aprūpes māsa, strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcas (BKUS) Pulmonoloģijas, dermatoloģijas un alergoloģijas nodaļā. Diāna iesaistās BKUS Aprūpes padomē, kā arī iesaistās pacientu drošības gadījumu izskatīšanas grupā "Gribu un Varu", darbojas kā māsa pediatrisko pacientu Neinvazīvās plaušu ventilācijas grupā. Diānas vaļasprieki brīvajā laikā ir aktīva atpūta un sports, konkrētāk tieši 10 km skriešana, un braukšana ar divriteni. Katru gadu atvaļinājuma laikā cenšas apceļot kādu jaunu valsti un iepazīt kultūras. Kā savas pozitīvās īpašības Diāna var minēt neatlaidību un mērķtiecīgumu, mīlestību pret lietām ko dara. Šīs pozitīvās īpašības, pašasprāt, ir viņai palīdzējušas sasniegt, to kas viņa ir šobrīd.

Iepazīsti Diānu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans talants ir dzīvesprieks, smaids sejā, empātija pret citiem un mirdzums acīs. Kā savu sasniegumu uzskatu sertificētas Bērnu māsas statusa iegūšanu. 2018. gadā pacientu balsojuma rezultātā tiku nominēta "Sirdsmāsiņas" titulam. Tiesa gan mana profesionālā karjera ir tikai starta pozīcijā, jo praktizēju tikai trīs gadus, bet esmu jau iesaistījusies daudz dažādos aprūpes posmos un aktivitātēs. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Manas pētnieciskās intereses ir pediatrisko pacientu aprūpē, Holististika pacientu aprūpe. Vairāk interesi rada pētījumi un pati pētīšu tieši pediatrisko pacientu traheostomas aprūpi, neinvazīvo un invazīvo plaušu ventilāciju. Maģistra darba ietvaros veikšu izstrādi  "Vecāku izglītošanas programma pediatriskiem pacientiem ar traheostomu", vēlos uzlabot gan aprūpes personāla veikto aprūpi, gan pacienta tuvinieku sniegto aprūpi un līdzestību aprūpes procesā. Šobrīd šādas programmas nav, kas būs unikāls rīks, ko var pielietot gan pediatrijā, gan pieaugušajiem traheostomas aprūpes un apmācības laikā. 

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir kā augstāks novērtējums tam, ko šobrīd jau daru un tam, ko plānoju sasniegt. Lieliska motivācija nepadoties un izvirzīt jaunus mērķus sev un savai izaugsmei. 

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Gūt gandarījumu no tā, ko es daru, jo gūtais gandarījums sniedz emocionālu baudījumu, un tas atspoguļojās arī turpmākajos darbos. Cilvēki novērtē un pamana to, kā tu attiecies pret sevi, pret citiem un attieksmi pret darbu, ja tā ir pozitīva, tas tiks novērtēts. 

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Ir lieliski novērtēt sevi un savus sasniegumus. Katrs dzīves noietais solis ir tuvāk mērķim, uz kuru tiecies. Stipendija ir kā lieliska motivācija neatkāpties no mērķiem, mērķtiecīgi iet un spert soļus uz priekšu. Stipendija ir atbalsts zinātkāriem, studētgribošiem topošajiem vai esošajiem profesionāļiem. Ja ir šāda iespēja, noteikti izmatojiet to, jo nemēģinot tu neuzzināsi, ko Tev ir iespējams sasniegt un kādas uzvaras (mazas vai lielas) vari svinēt! 

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Jennifer Worth "Call the Midwife", Astrīda Lingrēne "Ronja laupītāja meita".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

"Neaizskaramie" – "Intouchables".

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

"Nekad nepadodies!" un "Kāpēc , ja var?".