Agnese Pridāne

Engures novada pašvaldības stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā

Stipendija radīta 2014. gadā ar Engures novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Agnese Pridāne studē Rīgas Stradiņa universitātes profesionālā studiju programmas "Medicīna" 1. kursā. Agnese ir dzīvespriecīga, jautra meitene, kurai ļoti patīk medicīna. Viņa ir mērķtiecīga un nosvērta, jo uzskata, ka ar šīm īpašībām daudz ko var sasniegt. Agneses hobiji un aizraušanās ir dažādi: viņa daudz lasa grāmatas, viņai patīk izbēgt no ikdienas steigas, iegrimstot kādā interesantā stāstā, brīvdienās viņa gatavo, precīzāk, viņai ļoti patīk taisīt saldos ēdienus, īpaši no šokolādes, viņa apmeklē sporta zāli, kur viņa atbrīvojas no rutīnas, iegūst pozitīvas emocijas.

Iepazīsti Agnesi!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants, manuprāt, ir saturēt sevī mieru jebkurā situācijā, kas ir ļoti svarīgi. Mani nozīmīgākie sasniegumi līdz šim: valsts posmā ZPD konferencē, fizikas nozarē, ieguvu 3. pakāpi, 3 gadus pēc kārtas piedalījos raidījumā "Gudrs, vēl gudrāks", pabeidzu vidusskolu ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa atzinības rakstu.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Līdz šim esmu pētījusi gaismas ietekmi uz dažādām gēllakas krāsām, pētījums tika veikts ZPD ietvaros, kā arī esmu pētījusi ķērpju dažādību Tukuma apkārtnē, lai zinātu, cik liels gaisa piesārņojums ir dažādās vietās Tukumā. Studijās es vēlos izpētīt sieviešu iespējas mākslīgajā apaugļošanā un daudz ko citu.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē ļoti daudz, jo, lai būtu izcils ārsts, es nevaru apgūt tikai obligātās mācības, man sevi vajag attīstīt vairāk, tas ir, apmeklējot dažādus kursus, kur varu iegūt dažādas zināšanas, pērkot papildus materiālus, lai pilnveidotu sevi. Stipendija man ļaus izpētīt sev vēl nezināmas nozares.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija jeb sūtība ir noteikti palīdzēt cilvēkiem. Es jau no bērnības zināju, ka dzīvē gribu glābt cilvēkus, atvieglot viņu ikdienu, tāpēc arī izvēlējos studēt medicīnu.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu citiem pieteikties stipendijai, jo, manuprāt, tā ir lieliska iespēja, lai attīstītu sevi, apmeklētu kursus, kurus sen jau gribēji apmeklēt, ieguldīt savā nākotnē, jo tas noteikti ir tā vērts! 

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es noteikti ieteiktu izlasīt Mišelas Obamas grāmatu "Izaugt ", šī grāmata ir patiesi iedvesmojoša, to izlasot, uzreiz rodas gribasspēks, vēlme kaut ko iesākt. Pati autore arī atklāj, ka, ja kaut ko gribi sasniegt, tad uz mērķi ir jāiet mērķtiecīgi, ceļš būs grūts, bet tā vērts. Grāmata ir liels iedvesmas avots cilvēkiem, kuri grib sasniegt lielas lietas.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es noteikti ieteiktu noskatīties Toda Filipa filmu "Džokers", jo šī filma ir veidota tā, lai atpsoguļotu mūsdienu sabiedrības problēmas, attieksmi pret cilvēkiem. Noskatoties filmu, es sapratu, cik īstenība mūsdienu sabiedrība ir nežēlīga pret cilvēkiem, kur ir kaut mazliet citādāki nekā pārējie. Filma rosina pārdomas katrā cilvēkā individuāli. Arī es daudz ko pārdomāju, sapratu. Filma noteikti būs kā mācība, iedvesma katram.

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mans moto - pat ja dažreiz viss šķiet neiespējams - ej tālāk, jo beigās visi pūliņi atmaksāsies.