Krista Anna Beļajevskova

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendija radīta 2012. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Krista Anna Beļajevskova studē Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte bakalaura studiju programmas "Vides zinātne" 1. kursā. Krista Anna ir ļoti daudzpusīgs cilvēks – viņai patīk apgūt jaunas valodas un ceļot, labprāt uzzina jaunāko informāciju par politisko situāciju pasaulē, kā arī ar degsmi interesējas par vides problēmām un to, kā tās risināt. Krista Anna vēlas būt ne tikai tas cilvēks, kurš par tām informē, bet gan arī tas, kurš patiešām kaut ko maina ar kādu jaunu atklājumu vai ideju. Viņai ļoti patīk aktīvs dzīvesveids, tādēļ sports ir neatņemama jaunietes dzīves sastāvdaļa. Vēl viņa nevar iedomāties savu dzīvi bez internacionālas vides, tādēļ Krista Anna piedalījusies divās Erasmus+ rīkotajās jauniešu apmaiņās un labprāt iesaistās dažādos starptautiskos pasākumos tepat, Latvijā.

Iepazīsti Kristu Annu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Man ļoti labi padodas apgūt jaunas valodas - angļu valodu pārzinu C1 līmenī, vēl protu krievu, vācu un arī nedaudz franču valodu. Pie šī noteikti neapstāšos, tādēļ jau tuvākajā laikā vēlos sākt mācīties spāņu valodu, kā arī pēc pāris ceļojumiem uz dabas skatiem pārbagāto un velosipēdiem draudzīgo Nīderlandi - nīderlandiešu valodu.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Vidusskolā zinātniski pētnieciskā darba ietvaros politikas sekcijā pētīju Katalonijas un Skotijas tiesības uz pašnoteikšanos. Šobrīd jaunajā studiju programmā vēlos izpētīt un salīdzināt kā klimata pārmaiņas un dažādas specifiskākās vides problēmas ietekmēs gan Latviju, gan apkārtējo pasauli.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tā ir superīga brīvības sajūta, kas ļaus tik ļoti neuztraukties par finansēm un sniegs vairāk iespēju izbaudīt gan jauno studiju ikdienu, gan dzīvi ārpus studijām.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Sameklēt šajā dzīvē savu nišu, par kuru man būtu degsme un uguntiņa sirdī, kā arī veicināt ilgtspējīgas un pozitīvas pārmaiņas pasaulē.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Kādēļ gan ne? Pieteikšanās prasīs vien pāris stundas, bet gandarījums pēc tam būs neaprakstāms!

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Deiva Egersa „Sfēra”, kas stāsta par distopisku nākotnes dzīvi un parāda, cik tālu sniedzas cilvēka izpratne par privātumu laikmetā, kad mūsu dzīves nav iedomājamas bez interneta.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Iesaku noskatīties „Pirmie Kosmosā” (The Spacewalk) un „Vienādojums ar nezināmajiem” (Hidden figures), kas stāsta par visuma izpēti un ļauj kaut uz pāris stundām apbrīnot neaprakstāmo kosmosa plašumu un aizdomāties par dzīvi ārpus Zemes.

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Dzīves vislabākie un visskaistākie momenti atrodas ārpus tavas komforta zonas.

Nav tādu baiļu, kuras tu nevari pārvarēt – tādēļ ej un dari, jo viss, ko piedzīvosi, gan labs, gan slikts, būs kā neatņemama pieredze!

Dzīve nav iedomājama bez saviem sirdscilvēkiem, kas atbalsta un saprot no pus vārda.