Kristers Mārtiņš Gelašs

Salaspils novada pašvaldības stipendijas ieguvējs 2020./2021. akad. gadā

Stipendija radīta 2013. gadā ar Salaspils novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Kristers Mārtiņš Gelašs studē Rīgas Tehniskajā universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Datorsistēmas" 1. kursā. Kristera Mārtiņa lielākā aizraušanās noteikti ir programmēšana, bet viņš nesēž jau tikai pie datora vien - brīvajā laikā nodarbojas arī ar tautas dejām. Katra diena paiet uzzinot kaut ko jaunu un pielietojot jau iegūtās zināšanas. Kristera Mārtiņa raksturīgākā iezīme noteikti ir slinkums, bet viņš ar to cīnās, un tas viņam netraucē sasniegt to, ko pats vēlas. Pozitīvā īpašība noteikti ir zinātkāre par jebkuru tēmu.

Iepazīsti Kristeru Mārtiņu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants ir tas, ka es ļoti ātri mācos un viegli izprotu jaunus konceptus.

Par savu nozīmīgāko sasniegumu neuzskatu kādu olimpiādi, bet gan vidusskolas pabeigšanu, līdz kurai veda 12 gadus ilgs darbs, kā arī veiksmīgu  iestāšanos universitātē.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Es gribu atrast veidus, kā ar tehnoloģiju palīdzību padarīt cilvēku dzīvi vieglāku vai drošāku, neupurējot fizisko aktivitāti, kas ir ļoti svarīga.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir kā apliecinājums tam, ko esmu sasniedzis līdz šim, un motivācija turpināt sasniegt vairāk - tā sniedz lielu gandarījumu. Manās acīs tā ir arī atbalsts, pie kura pieturēties, ieejot lielajā studiju dzīvē.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Darīt to, kas mani aizrauj, vienlaikus atrodot veidus, kā uzlabot cilvēku dzīves.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija ir lielisks atbalsts, iesoļojot studiju dzīvē. Tā ļauj mazāk uztraukties par citām lietām, un sniedz iespēju vairāk pievērsties tam, ko tu vēlies darīt, un, manuprāt, tas ir ļoti svarīgi.

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Visas Dena Brauna grāmatas. Kad sāku lasīt, bija grūti apstāties.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Kingsman: The Secret Service (2014).

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"Tavs laiks ir ierobežots, tāpēc neiznieko to, dzīvojot kāda cita dzīvi.  Nedzīvo pēc citu citu cilvēku izdomātiem principiem." (Stīvs Džobss)