Kristers Gromovs ir Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 1. kursa bakalura studiju students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Jelgavas novada pašvaldības stipendiju.

Iepazīsti Kristeru!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Kristers Gromovs un esmu uzsācis mācības Rigas Tehniskajā universitātē, Būvniecības inženierzinātņu fakultātes, Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas programmā. Šogad absolvēju Jelgavas Valsts ģimnāzinu, kā arī brīvajā laikā nodarbojos ar peldēšanu. Peldēšanā esmu sasniedzis augstus panākumus - esmu sporta meistars peldēšanā, kas, manuprāt, ir vislielākais sasniegums. Esmu piedalījies vairākās peldēšanas sacensībās, kur esmu guvis daudzus apbalvojumus par labiem rezultātiem.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man nozīmē ļoti daudz, jo, pirmkārt, tā parādīja man, ka esmu spējīgs uz daudz ko vairāk nekā man šķiet, un, otrkārt, tā man pavērs plašas iespējas attīstīties kā nozares speciālistam.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija ir uzlabot cilvēku dzīves labklājību, un studijas Rīgas Tehniskas universitātes, Būvniecības inženierzinātņu fakultātes, Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas programmā, sniegs nepieciešamo izglītību, lai piepildītu manu dzīves misiju.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Es ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem Poalju Koelju grāmatu "Alķīmiķis". Tā ir grāmata, kas man pusaudža gados palīdzēja saprast dzīves vērtības un nenovirzīties no mērķa. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Stipendiātiem noteikti iesaku noskatīties Gabriele Muccino filmu "The Pursuit of Happyness". Tā ir 2006. gada filma par ģimenes tēvu, kurš vēlas uzlabot savas ģimenes labklājības stāvokli.

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Dzīve ir neparedzama, izmanto katru iespēju kuru vari, jo vēlāk tās iespējas vairāk nebūs.