Maija Rozenberga

Maija Rozenberga ir LU Bioloģijas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem stipendiju "Mikrotīkls".

Iepazīsti Maiju!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Mans interešu loks ir ļoti plašs, un vārds “talants”, manuprāt, ir ļoti spēcīgs, tādējādi vienu izdalīt īsti nevaru. Taču viena no  manām spēcīgākajām īpašībām ir tā, ka es ar lielu atbildību pieeju katram man uzticētajam uzdevumam un cenšos to paveikt pēc vislabākās sirdsapziņas. 

Mans nesenākais nozīmīgākais sasniegums ir maģistra grāda iegūšana ar izcilību. Bakalaura studiju laikā biju Vītolu fonda stipendiāte, savukārt skolas periodā ļoti daudz darbojos mūzikas jomā ar profesionālu ievirzi, kur sasniedzu vērā ņemamus rezultātus dažādos konkursos. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Stipendijas iegūšana ir kā apstiprinājums, ka mana izvēlētā pētījuma tēma ir darba un uzmanības vērta. Tāpat arī finansiālais atbalsts palīdzēs gan pilnvērtīgāk nodoties pētniecībai un studijām, gan arī pievērsties tiem sapņiem un mērķiem, kas līdz šim vēl gaidīja savu iespēju tikt īstenotiem. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Manas dzīves misija ir palīdzēt citiem. Dalīties ar zināšanām, palīdzēt caur kādu atklājumu, kas uzlabos citu dzīves vai arī vienkārši būt atbalstam līdzcilvēkiem. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Brunhilde Pomsela, Tore D. Hansens “Es biju tikai sekretāre” – atmiņu stāsts, kas liek vilkt paralēles ar savu dzīvi un aizdomāties par to, vai paši neesam tādi paši līdzskrējēji kādam indivīdam vai ideoloģijai sabiedrībai būtiskos jautājumos. 

Lai populārzinātniskā valodā iepazītu savu organismu un vienlaikus arī mazliet jomu, kurā darbojos, iesaku izlasīt Džūlijas Endersas grāmatu “Par zarnu šarmu”. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

“Never Look Away” (2018), Florian Henckel von Donnersmarck 

Seriāls “House of Cards” (2013-2018), Beau Willimon 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Piesakoties stipendijai ir iespējams tikai iegūt! Pat ja šoreiz nenoveicas un pie stipendijai netiec izvēlēts, sagatavojot pieteikuma dokumentus, piemēram, CV, ir patīkami uz brīdi apstāties, lai atskatītos uz sasniegto un nospraustu jaunus mērķus, uz kuriem tiekties. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Viss, kas notiek, notiek uz labu! (Pat ja reizēm sākotnēji tas tā nešķiet.)