Ance Priedniece

Ance Priedniece ir LU Bioloģijas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā iegūst M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Anci!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Esmu LU Bioloģijas fakultātes programmas “Bioloģija” 1. kursa studente. Lielākais talants laikam ir mana daudzpusība – mani aizrauj gan bioloģijas zinātne, gan rēķināšana, gan arī aktīva un radoša izpaušanās, piemēram, dejošana. Par putniem interesējos jau 10 gadus, kuru laikā esmu iesaistījusies gan Latvijas, gan starptautiskos projektos, kā arī ieguvusi putnu gredzenošanas atļauju. Manuprāt, mans lielākais sasniegums ir I pakāpe Latvijas skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konferencē bioloģijas zinātņu nozarē, protams, ka pētījumā par putniem. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Tas ir liels gods un apliecinājums, ka manam darbam ir bijusi nozīme un rezultāts, kā arī tā ir motivācija tiekties pēc jauniem sasniegumiem. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Panākt to, ka cilvēki ar dabu sadzīvo draudzīgi. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Es ieteiktu izlasīt kādu (vai visus) no Janas Egles stāstu krājumiem – “Gaismā”, “Dzimšanas diena” vai “Svešie jeb Miļeņkij ti moi” – ne tāpēc, ka man šie stāsti patiktu, bet tāpēc, ka šie stāsti liek daudz domāt – par pasauli un sevi pasaulē. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Vienīgā filma, ko esmu skatījusies kinoteātrī vairākas reizes, ir “Dvēseļu putenis”. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

“Kad tikai viena dzīve ir.  

Kad tikai vienreiz dzimt un mirt.  

Es uzdrīkstēšos nenobīties.”  

(Ojārs Vācietis “Si minors”)