Reinis Martinovs

Reinis Martinovs ir LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes 1. kursa bakalaura students. 2021./2022. akad. gadā viņš saņem M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Reini!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Pagaidām par savu lielāko sasniegumu uzskatu ieguldījumu Aizkraukles pilsētas Daugavas piekrastes pilnveidošanas plāna izstrādāšanā. Darba ietvaros strādāju ar dažāda vecuma cilvēkiem, attīstīju savas komunikācijas un sadarbības prasmes. Beigās savu darbu rezultātus prezentēju Aizkraukles novada pašvaldībai, uzspīdēju kameras priekšā, un vēlāk šīs kļuva par manu ZPD, kur sasniedzu valsts līmeni.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendija mans ir drošības spilvens dzīvei Rīgā, jo pats nāku no Aizkraukles, bet citu ienākuma avotu man nav. Stipendija arī motivē, jo saproti, ka kāds tevi atbalsta un tic tavā nākotnes redzējumā.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Pēdējo laiku pieaug mana interese par Zero Waste kustību, kurā vēlos ieguldīt savu laiku un prasmes.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Pats esmu iecienījis kriminālromānus par iespēju risināt situācijas kopā ar galveno varoni. Katru reizi cenšos atrast slepkavu vai zagli pirms detektīva, kas padara lasīšanu aizraujošāku. Iesaku Žorža Simenona stāstus par inspektoru Megrē.

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Mārtina Skorsēze trilleris "Slēgtā sala" - lieliska filma, kas jānoskatās divreiz.

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Mēģināts nav zaudēts.