Elizabete Grinblate

Elizabete Grinblate ir LU Humanitāro zinātņu fakultātes studente, kura 2021./2022.a akd. gadā saņem Mundheim ģimenes stipendiju.

Iepazīsti Elizabeti! 

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Saskatīt citādo ikdienišķajā un ikdienišķo citādajā jeb atrast piesaistošas likumsakarības un tās arī pētnieciski spēt analizēt. Uzskatu, ka talants un zināšanu uzkrāšana ir kumulatīvi procesi - līdzko tā sniega pika sāk velties, tu attopies, ka esi uzaudzējis jau salīdzinoši pamatīgu pieredzes bagāžu. Pēdējā laika lielākais sasniegums noteikti būtu dalība pētniecības projektā “Sarežģītais vēsturiskais mantojums Latvijā: holokausta tūrisma vietas starp piemiņas kultūru, mūsdienu tūrisma pieprasījumu un piedāvājumu

(MemoTours)”, ko realizē Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts. Tā ietvaros rakstīšu savu maģistra darbu ar pagaidām vēl aptuveno nosaukumu: "Pagātnes nākotne: sarežģītā kultūrvēsturiskā mantojuma digitalizācija un virtuālā piemiņa". Noteikti jāpiemin arī nesenais īstermiņa apmaiņas brauciens uz Somiju mobilitātes programmas "FORTHEM" ietvaros, kur tikos ar starptautiski pazīstamiem kultūrvēsturiskā mantojuma tēmas ekspertiem un digitālo humanitāro zinātņu pārstāvjiem. Protams, "Mundheim ģimenes izcilības stipendijas" iegūšana šeit arī būtu jāpiemin.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšanu neskatu tikai tās pragmatiskajā vērtībā - tās saņemšana liecina arī par ļoti nozīmīga atskaites punkta sasniegšanu! Šis atskaites punkts kalpo gan kā motivācija turpināt iesākto, gan kā drošības garants tam, ka esi uz pareizā ceļa!

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Ārkārtīgi sarežģīts jautājums, tamdēļ atbildēšu īsi - katru vakaru aizmigt laimīgai. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Ērvina D. Jaloma darbu „Kāpēc Nīče raudāja?”;

Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta rakstu krājumu "Atmiņu kopienas: atceres un aizmiršanas kultūra Latvijā".

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Audrjus Juzēna (Audrius Juzėnas) filmu “Ekskursante”;Alekseja Balabanova (Aleksey Balabanov) filmu "Brālis" un tā turpinājumu "Brālis 2". 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Lai gan pieteikšanās process var šķist apjomīgs, tas ir nozīmīgs pašrefleksijas darbs - students spēj mērķtiecīgi apzināt līdzšinējos sasniegumus, saprast svarīgākos pieredzes pieturpunktus un iezīmēt nākotnes plānus! Tas pats par sevi ir ļoti vērtīgs veikums, turklāt, ja tas var noslēgties arī ar stipendijas iegūšanu, uzskatu to par dubultieguvumu! 

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Atļaušos izmantot K. Dimitera dziesmas "Glāze ūdens" vārdus: "Tavi pieredzes kilometri ir tikai viens solis".