Artūrs Silenieks

Artūrs Silenieks ir LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes students, kurš 2021./2022. akad. gadā iegūst Pētera Avena fonda "Paaudze" stipendiju.

Iepazīsti Artūru!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Uzskatu, ka mans nozīmīgākais talants ir spēja atrast saikni ar cilvēkiem, neatkarīgi no situācijas, Šis talants man palīdzējis sasniegt līdz šim izvirzītos mērķus, kā arī ļāvis sniegt pozitīvu pienesumu citu cilvēku dzīvēs un iegūt jaunus draugus. Viens no, manuprāt, nozīmīgākajiem sasniegumiem manā dživē ir tas, ka man izdevies atrast sevi, savus dzīves mērķus un karjeru, kurā vēlos un spēju sasniegt izcilību. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man nozīmē gandarījumu par paveikto darbu, kas veltīts pieteikšanās procesam, kā arī iespēju turpināt ceļu uz savu mērķu un potenciālu sasniegšanu. Finansiālais atbalsts nozīmē iespēju vairāk laika veltīt studijām un citām aktivitātēm, ko izbaudu. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Ja dzīvē nedodies uz priekšu, tu dodies atpakaļ. Pēc šī principa dzīvoju katru dienu, tāpēc priecājos par jebkuru iespēju sevi pilnveidot un mācīties ko jaunu, tādā veidā tiecoties uz izcilību. Uzskatu, ka sasniedzot izcilību spēju dot maksimālu pienesmu pasaulei, kas, manuprāt, ir svarīgākais mūsu dzīves uzdevums. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Dažādu grāmatu lasīšana un to analīze man devusi ļoti daudz, tomēr viena nno tām izceļas pār citām. Šo grāmatu sarakstījis klīniskais psihologs Džordans Pītersons un to sauc "12 dzīves likumi". Tā ietver labi artikulētu, strukturētu un ārkārtīgi būtisku informāciju, kas man ļāvusi labāk izprast pasauli, tās procesus un cilvēkus, kas tos veido, kā arī to, kāpēc esam tādi, kādi esam. Autors grāmatā aprakstījis 12 likumus, pēc kuriem cenšos dzīvot katru dienu un kas palīdzējuši man dzīvot labākā saskaņā ar savām vērtībām un citiem cilvēkiem. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Mīlu labus stāstus, jo uzskatu, ka no tiem var daudz mācīties. Kinofilmas ir pilnas ar stāstiem. Viens no maniem mīļākajiem stāstiem atrodams 2006. gada filmā "Tiesības uz laimi", kur pastāstīts reāls stāsts par vīru, kas kopā ar savu dēlu, spītējot šķēršļiem, sasniedz savu potenciālu un pierāda, ka neatlaidība, darbs un gribasspēks ir tas, kas noved pie panākumiem. 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Studēju finanses, tāpēc rakstīšana nav mana stiprā puse, tomēr piesakoties stipendijai, man nācās ļoti daudz rakstīt, kā rezultātā man izdevās pilnveidot sevi šajā jomā, kas man, tāpat kā jebkuram citam pretendentam, noteikti noderēs nākotnē. Pieteikšanās process nozīmēja arī sevis un savu mērķu izziņu, kas deva vērtīgas atziņas par to, kāds esmu un ko tieši vēlos sasniegt. Noteikti ieteiktu jebkuram izmantot iespēju un pieteikties stipendijai, jo pat ja to neizdosies iegūt, pats process dos gandarījumu un lielisku pieredzi. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

“Bēdīgākā lieta dzīvē ir izniekots talants” - Čezs Palminters