Lilija Prudņikova

Lilija Prudņikova ir LU Medicīnas fakultātes studnete, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Rūšu ģimenes stipendiju.

Iepazīsti Liliju!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Esmu Lilija Prudņikova, Latvijas Universitātes , Māszinību Maģistra studiju 1. kursa studente, Rīgas Austrumu Klīniskās Universitātes slimnīcas, Ķirurģiskās infekcijas klīnikas, Apdegumu centra virsmāsa. Papildus pamatdarbam iesaistos medicīnas studentu apmācībā un regulāri piedalos konferencēs , lai prezentētu termisku traumu pacientu aprūpes īpatnības. Cenšos aktualizēt  medicīnas māsas profesijas prestižu un profesionālās kompetences, lai cilvēki uz māsu skatās kā uz izcilu speciālistu, nevis vienkāršu izpildītāju. Apņēmība, centība un pašdisciplīna palīdzēja soli pa solim sasniegt profesionālās un dzīves atziņas, gūt milzīgu pieredzi no līdzcilvēkiem un turpināt pašrealizāciju sabiedrības labā. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Šis iegūtais atbalsts ir iespēja nepārtraukti līdzdarboties profesionālo kompetenču attīstībā. Tas iedvesmo un mudina virzīties tālāk, sasniegt jaunas virsotnes un gūt gandarījumu no padarīta.  

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Neapšaubāmi, mana svarīgākā dzīves misija ir izaudzināt savus bērnus par labsirdīgiem un godprātīgiem cilvēkiem. Ka arī savu dzīvi jau no jaunības gadiem esmu saistījusi ar medicīnu un uzskatu, ka tas ir man dzīves aicinājums.  Es apbrīnoju cilvēkus, kuri pašaizliedzīgi un nesavtīgi cenšas mainīt un uzlabot ne tikai savu dzīvi, bet arī sniegt palīdzības roku līdzcilvēkiem.  Vēlos sabiedrībā aktualizēt tādas īpašības kā žēlsirdība, taisnīgums, drosme, saprāts un pieticība. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Voltera Aizeksona biogrāfijas darbs ‘’ Steve Jobs’’, kas iedvesmo iet un darīt, lai sasniegtu fantastisku rezultātu. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Labsirdība un gribasspēks filmā ‘’ Forrest Gump”, nesavtīga mīlestība un bezgalīga uzticība filmā’’Hachi: A Dogs Tale’’ un biogrāfiskā drāma ‘’A Beautiful Mind’’. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Nav svarīgi, cik lēni Tu ej, kamēr vien turpini iet. – Konfūcijs