Aleksejs Šelkovskis

Aleksejs Šelkovskis ir LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes 1. kursa bakalauru studiju students, kas 2021./2022. akad. gadā saņem stipendiju "Ceļamaize Arčers". 

Iepazīsti Alekseju!

Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?
Savā vecumā es uzskatu, ka mans lielākais talants noteikt mērķtiecīgus mērķus un sasniegt vēlamo rezultātu, pateicoties mērķtiecīgam darbam un labi strukturētai stratēģijai. Šīs iemaņas ieguvu profesionālajā sportā, kad profesionāli nodarbojos ar futbolu. Strādājot tādā loģiskajā vidē un pateicoties profesionālajām sportam, es uzsaku savu attīstības posmu profesionālajā izglītībā un sapratu, ka esmu centīgsaktīvs sabiedriskajā dzīvē un mācībās spējīgs. Kā apliecinājums noteiktajām, tika norādīti mani īpaši sasniegumi un nopelni Latvijas Futbola federācijas "BFC Daugavpils" sastāvā kā vārtsargs.

Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?
Līdz šim brīdim manas pētnieciskās intereses vairākumā bija saistītās ar loģiskām spēlēm par reālās pasaules kvantitatīvajām attiecībām, telpiskajām formām un loģiskām konstrukcijām. Apzināti, es sāku saprast, ka ne tikai mācības man palīdzēja attīstīties šajā zinātnē, bet manas nodarbības ar profesionālo futbolu, kur ļoti svarīgas loģiskās spēles - loģiskās konstrukcijas, uzdevumu strukturēšana un disciplīna. Ņemot šodienas situāciju un manas mācības, protams, manas pētnieciskās intereses tagad būs vairāk saistītas ar ekonomiku, proti Analītiskā ekonomika.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?
Stipendijas iegūšana man nozīmē augstās atbildības limitu, darbs komandā un mēģinājums pierādīt sev, ka esmu centīgs un ar augstu atbildības sajūtu.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?
Savā EUROPASS CV es rakstīju par sevi, saviem dzīves principiem un mērķiem, kur atzīmēju sevi par pastrādātu, apzinīgu, čaklu un praktisku cilvēku. Es vienmēr iegūstu atlasītos mērķus un mēģinu sasniegt augstus standartus un produktivitāte manā apkārtnē. Es palieku mierīgs hermetizētā apkārtnē un mācos/ strādāju efektīvi gan komandā gan viens pats. Mans dzīves moto – “vienīgais, ko mēs pa īstam varam iedot otram, ir mūsu dzīves pieredze (Juris Rubenis)

Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Tās ir ļoti laba motivācija, kas ir nepārtraukts ikdienas darbs un augstās atbildības limits, darbs komandā un mēģinājums pierādīt sev, ka esi centīgs un ar augstu atbildības sajūtu.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?
"Protams, tās ir ļoti individuāli, bet gribu ieteikt vienu grāmatu “Pretēji. Ceļš uz uzvaru” (“Вопреки. Путь к победе”), autors Daniils Teslenko. Šī grāmata ir aizraujošs stāsts no pirmās personas, atmiņas par slaveno kibersportistu, vienu no labākajiem kapteiņiem pasaulē, Daniilu Teslenko. Grāmatā viņš dalās ar interesantām, smieklīgām, dramatiskām un pat traģiskām detaļām par savu grūto ceļu uz uzvaru galvenajā pasaules čempionātā.

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Leģenda Nr. 17"

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Vivere militare est” - dzīvot nozīmē cīņu