Eva Kiršteine

Eva Kiršteine ir LU Sociālo zinātņu fakultātes studente, kas 2021./2022. akad. gadā iegūst Ainas Galējas stipendiju "Ceļamaize".

Iepazīsti Evu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 
Esmu daudzpusīga un vienmēr gatava izaicinājumiem. Man patīk pārbaudīt savas spējas dažādās jomās. Kā savus talantus es minētu ģitārspēli. Mūzika man vienmēr bijusi tuva, tāpēc savas spējas esmu pārbaudījusi dažādos konkursos, kā, piemēram, "Latvijas gada ģitārists", Valsts konkursos utt. Mani interesē arī māksla, un pati brīvajā laikā gleznoju. Sasniegumi šajā sfērā arī ir saistīti ar Valsts konkursiem vizuāli plastiskajā mākslā, kā arī darbi ir bijuši izstādīti ASV vēstniecībā un citur.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 
Stipendijas iegūšana ir apliecinājums smagajam un neatlaidīgajam darbam, ko esmu ieguldījusi sevis izaugsmē. Šī stipendija ir motivātors censties vēl vairāk un sasniegs aizvien jaunus mērķus. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 
Mans mērķis ir palīdzēt cilvēkiem un veidot pēc iespējas labāku vidi iedzīvotājiem. Ar neatlaidību un mērķtiecīgu darbu gribu pierādīt, ka viss ir iespējams. Nevajag baidīties, svarīgi ir izaicināt sevi, gūt zināšanas, un tās izmantot labu mērķu vārdā.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 
Es viennozīmīgi ieteiktu izlasīt Mohandāsa Karamčanda Gandija autobiogrāfiju "Stāsts par maniem eksperimentiem ar patiesību", kā arī Dalailama grāmatu "Laimes māksla".

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 
Es ieteiktu noskatīties drāmu par teorētiskā fiziķa Stīvena Hokinga un viņa bijušās sievas Džeinas Vaildas Hokingas dzīvi filmā "Teorija par visu". Otra filma, ko ieteiktu noskatīties ir "Neaizskaramie". Tā ir komēdija par īstu draudzību.

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 
Mans dzīves sauklis- esiet drosmīgi un dariet stipras savas sirdis.