Ričards Bulavs studē LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē un 2021./2022. akad. gadā iegūst stipendiju "Ceļamaize Arčers".

Iepazīsti Ričardu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu no Jūrmalas. Visu savu dzīvi esmu veltījis sportam. Pēc 9. klases aizgāju mācīties uz Liepāju, apvienojot hokeju ar vidusskolu. Šis solis lika man pieaugt ļoti ātri, dzīvojot kopmītnēs, gatavojot sev ēst un uzņemoties atbildību par savām darbībām. Es piedalījos fizikas un matemātikas olimpiādēs. Vēlāk spēlēju hokeju Norvēģijā, apvienojot darbu ar mācībām tālmācībā. Tas bija grūts laiks, celties 5cos no rīta, trenēties, strādāt un pa vakariem mācīties, taču katrā uzdevumā centos atdot sevi pilnībā. Ar savu talantu, ko uzskatu par prasmi atrisināt jebkuru situāciju, tas veiksmīgi izdevās. Ar skolotājas Līgas Tālbergas atbalstu, pabeidzu Liepājas valsts 1. Ģimnāziju ar labām un teicamām sekmēm. Šovasar, atgriežoties Latvijā, es pamēģināju vairākus darbus dažādās sfērās, un esmu sapratis, ka izglītība un sava uzņēmuma izveidošana ir mans mērķis dzīvē. Tāpēc arī esmu paņēmis pauzi no sporta, lai varētu pilnībā koncentrēties universitātei. 

Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man ir kā apliecinājums, ka esmu uz pareizā ceļa savā dzīvē un, ka es varu sasniegt jebko. Upurējot sportu, par labu izglītībai, tas man ir liels pagodinājums, ka Latvijas Universitāte tic maniem spēkiem un ir novērtējuši manus pūliņus. Zinu to, ka atpakaļ ceļa vairs nav, un ir jāturpina iet uz priekšu.

Kāda ir Tavas dzīves misija, sūtība?

Ļoti plašs jautājums. Bet īsos vilcienos mans mērķis, misija ir dot atpakaļ. Ar Latvijas universitātes izglītību izveidot veiksmīgu uzņēmumu pasaules mērogā nodrošinot cilvēkiem darbus, izmantojot Latviju kā bāzi. Es vēlos palīdzēt sapņotājiem, kļūt par darītājiem un palīdzēt realizēt cilvēku talantus. 

Kā arī sevis personiskā attīstība un garīgā izaugsme, lai būtu kā paraugs un mentors citiem un varētu dot atpakaļ gan Latvijai, gan studentiem, kā arī Latvijas Universitātei. 

Protams, gribu arī ģimeni un bērnus kādu dien. 

Kādu grāmatu Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendātiem?

Noteikti visiem ieteiktu izlasīt grāmatu “Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”, ko sarakstījis pasaules slavenais uzņēmējdarbības eksperts un rakstnieks Robins S. Šarma. Grāmata man lika paskatīties uz dzīvi no cita skatupunkta un izvērtēt manas prioritātes.

Kādu kinofilmu Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendātiem?

Es ieteiktu noskatīties filmu “Slēpes pa Gaisu” ( Eddie the Eagle). 

Šī filma man iemācīja, ka neviens mērķis nevar būt par lielu, ja dari visu lai to sasniegtu.

Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Kā es vienmēr saku- Bulta var lidot uz mērķi, tikai ja to atvelk atpakaļ. Dzīve ikvienam mēdz piespēlēt “atvelcienu” atpakaļ, kas ir grūtības un pārbaudījumi, bet ,zini, ka tas ir tikai ieskrējiens un daļa no procesa lidojumam uz gala mērķi.