Gvido Jaunzems

Gvido Jaunzems ir 2022./2023. akad. gada Kristapa Morberga stipendijas ieguvējs.

Iepazīsti Gvido!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Pamatā esmu tehnoloģiju entuziasts ar uzņēmēja asti. Kā savu lielāko talantu noteikti liktu neatlaidību, jo tā ir stiprā īpašība, kas man ir palīdzējusi tikt tur, kur esmu pašlaik, un arī palīdz kustēties uz priekšu. Tā ir īpašība, kas var mānīgi parādīties citu acīs kā talants kaut ko ātri iemācīties vai arī izdarīt, bet visa pamatā ir neatlaidība un nepārtraukti centieni.

Sasniegumi man ir bijuši daudz un dažādi. No personīgiem sasniegumiem augšgalā stāv vairākas iespējas nozīmīgi virzīt vairākus apjomīgus projektus vienlaicīgi, toties no akadēmiskās puses paliek atmiņā uzvara Latvijas finālā PwC CEE Business Experience Challenge 2021 un dalība starptautiskajā finālā, kur varēja sastapties pat ar maģistra līmeņa studentiem no citām valstīm.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana nozīmē man laika iegūšanu. Šis ir laiks, kad es varu neuztraukties un nedomāt par naudas iegūšanu pamatvajadzību segšanai. Šis ir laiks, kad es varu pievērsties sevis un sava sociālā loka attīstībai.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija nav tikt noteikta, kā varbūt ierasts. Ir tikai 2 pamata lietas, kas ir ietvertas manā virzībā. Pirmā ir tikt cik augstu vien ir iespējams. Šī ir daļa, kas visu laiku attīstās, jo man visu laiku tiek pavērtas acis uz lielākām iespējām. Otrā ir ar jebkādiem līdzekļiem, kas man ir, pacelt sabiedrības spējas un labklājību. Jo galu galā mēs visi esam vienots kopums un visi vēlamies sev un tuvajiem veselību un visus pārējos pasaules labumus. Tā ir lieta, kas nav pa spēkam tikai vienam cilvēkam. Tādēļ daļa no manas pilnīgas dzīves pamata ir palīdzēt sasniegt to sabiedrības līmeni, kas varbūt ir redzams tikai zinātniskās fantastikas filmās.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

F. Scott Fitzgerald "The Great Gatsby"

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Secret Life of Walter Mitty (2013)

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

​​​​​We don't make mistakes, just happy little accidents" - Bob Ross