Alberts Bilzēns

Alberts Bilzēns ir 2022./2023. akad. gada M.M.V.Petekičs piemiņas stipendijas saņēmējs.

Iepazīsti Albertu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Varētu teikt, ka mani aizrauj gandrīz jebkas – gan fizikāli un filozofiski jautājumi par to, kā lietas strādā vai “kas būtu, ja būtu”, gan arī dažnedažādi piedzīvojumi. Dzīvē vienmēr meklēju interesanto, un šķiet, ka ar atvērto un pozitīvo attieksmi to arī bieži atrodu. Esmu gatavs naktīm negulēt un veltīt visu savu laiku un enerģiju tam, kas mani patiesi aizrauj.

Līdz šim nozīmīgākie sasniegumi ietvertu plašus panākumus Valsts mācību olimpiādēs gadu gaitā, gan Fizikā, gan arī matemātikā un bioloģijā, kā arī dalību starptautiskās olimpiādēs. Arī dalība dažādos izaugsmes un uzņēmējdarbības konkursos ar godalgotām vietām.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas saņemšana ir novērtējums par visu līdzšinējo ieguldīto darbu, un vienlaicīgi motivācija nākotnei. Tā ļauj sakārtot savu ikdienu tā, kā to vēlos, jeb uz studijām orientētu. Varu veltīt lielāko daļu sava laika gan uzdotajam, gan papildu interesēm un hobijiem, ko ļoti novērtēju.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Galvenokārt par dzīves vienu no svarīgākajiem mērķiem uzskatu pašizaugsmi, lai nākotnē spētu dot savu ieguldījumu sabiedrībā. Katram ar savu darbu ir jāpalīdz gan sev, gan pārējiem, un tikai tā spējam kopīgi virzīties uz izaugsmi.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

“Homo novus”, Anšlavs Eglītis. Tā parāda virsotnes, ko iespējams sasniegt ar neatlaidību, smagu darbu, kā arī spēju izmantot dažādas mirkļa situācijas savā labā.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Pirates of the Caribbean” (2003) 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Ir, kā ir, bet, kā būs, atkarīgs no tā, ko darīsi tagad!