Nataļja Bedrjagina

Nataļja Bedrjagina ir 2022./2023. akad. gada Rūšu ģimenes stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Nataļju!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu Nataļja Bedrjagina, Latvijas Universitātes, Māszinību Maģistra studiju 2. kursa studente, Rīgas Austrumu Klīniskās Universitātes slimnīcas,  Anestezioloģijas klīnikas, Latvijas Onkoloģijas centra, Anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas  virsmāsa. Jau dažu gadu laikā, papildus pamatdarbam, es iesaistos arī medicīnas studentu apmācībā. Papildus  pabeidzu mentoringa apmācības programmu, lai palīdzētu mūsu slimnīcas jaunajiem darbiniekiem - medicīnas masām. Cenšos adaptēt viņus māsu prakses vidē un palīdzēt vieglāk iekļauties kolektīvā. Jauniem darbiniekiem, tas dod drošības sajūtu un pārliecību par savām spējām strādāt patstāvīgi.

Ir diezgan grūti pašai spriest par saviem talantiem, bet es cenšos attīstīt sevī spēju palīdzēt cilvēkiem tā, lai tas nestu guvumu gan pašam cilvēkam gan viņam blakus esošiem un arī sabiedrībai.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Pirmkārt, šis atbalsts dod man iespēju vairāk pievērsties mācībām, tādā veidā nodrošinot kvalitatīvu mācībās procesu. Tas patiešām iedvesmo jauniem sasniegumiem un ceru, ka palīdzēs atvērt vēl jaunas durvis. Otrkārt stipendijas iegūšana ir arī lielisks novērtējums manam darbam, kas ir jau padarīts, un tas dod man lielu gandarījumu.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Savienot cilvēku un organizāciju enerģiju, lai padarītu pasauli gudrāku, laimīgāku un jēgpilnāku.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Džonatana Haidta grāmata “Laimes hipotēze”. Šī grāmata ir veltīta morālei un emocijām, laimes jēdzienam visos aspektos un tam, kā senā gudrība var bagātināt mūsdienu cilvēka dzīvi.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

2014. gada filma „Mūsu dzīve” (5 Flights Up) ar Morganu Frīmenu un Daienu Kītoni. Tur notikumu centrā nokļūst patiešām burvīgais Alekša  un Rūtas laulātais pāris, kas bauda dzīvi Ņujorkā, palīdzot viens otrām.

Filma ”1+1” (The Intouchables), traģikomēdija, kura tika uzņemta 2014. gada un stāsta par to, ka divi pilnīgi dažādi cilvēki, kuri nāk no pilnīgi dažādām pasaulēm, var padarīt viens otra dzīvi labāku un interesantāku.

Filma ”Spēles dieva laukos” (At Play in the Fields of the Lord) pēc Pītera Mattissena romāna. Šī mākslas filma tika uzņemta 1991. gadā, Amazonijas džungļu brīnišķīgajos skatos. Stāstot par vietējo indiāņu un Eiropas civilizācijas dažādu pārstāvju saskarsmi, tā rāda, ka brīžiem, iejaukšanās trauslajā un harmoniskajā dzīves gaitā, var novest pie katastrofas, pat neatkarīgi no tās iejaukšanas mērķiem.

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Dod labu cilvēkiem, neskatoties uz ko cilvēki dod tev.