Roberts Kokins

Roberts Kokins 2022./2023. akad. gadā saņem ZAB Skrastiņš & Dzenis stipendiju.

Iepazīsti Robertu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes 2. kursa students. Šobrīd darbojos Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldē, kā arī Latvijas Universitātes Studentu padomes Revīzijas komisijā. Interesē vēsture, tiesību zinātne, kā arī valsts aizsardzības nozare. Brīvajā laikā cenšos apmeklēt un iepazīt kādu jaunu Latvijas vietu, būt tuvāk dabai vai vienkārši iepazīstos ar kādu jaunu lietu plašajā tiesību zinātnes nozarē. Par vienu no saviem lielākajiem talantiem uzskatu laika plānošanu, tomēr to papildina arī augsta atbildības sajūta. Par saviem nozīmīgākajiem sasniegumiem līdz šim uzskatu darbību pašpārvaldēs, ko sāku jau vidusskolas laikā, vadot gan skolas pašpārvaldi, gan Jaunsargu pašpārvaldi. Iesaisti pašpārvaldēs turpinu arī tagad, studenta gaitās, darbojoties fakultātes pašpārvaldē.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē ne tikai papildus finansiālu atbalstu un iespēju bez uztraukuma nodoties studijām, bet arī motivāciju turpināt virzību uz sasniedzamajiem mērķiem un jauniem sasniegumiem. Stipendijas iegūšana sniedz papildus pārliecību par savām spējām, līdz šim sasniegto, gan arī pārliecību un motivāciju nākotnes sasniegumiem.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Par savu dzīves misiju uzskatu savu zināšanu un prasmju izmantošanu, kā arī to ieguldīšanu dažādās lietās, lai varētu sniegt palīdzību citiem un padarītu mums apkārtesošo labāku.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Jānis Joņevs ‘’Tīģeris’’, Andris Kalnozols ‘’Kalendārs mani sauc’’, Jautrīte Biedre, Edvīns Danovskis, Anita Kovaļevska ‘’Administratīvās tiesības’’.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Zaļā jūdze (The Green Mile).

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Kvalitāte, nevis kvantitāte.