Sabīne Jansone

Sabīne Jansone 2022./2023. akad. gadā saņem ZAB Skrastiņš & Dzenis stipendiju.

Iepazīsti Sabīni!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Spēja ātri apgūt jaunas iemaņas un pielāgoties mainīgajiem apstākļiem – tās varētu uzskatīt par manām svarīgākajām prasmēm, kas līdz šim ir bijušas noderīgas profesionālajā dzīvē. Pie nozīmīgākajiem sasniegumiem noteikti jāmin veiksmīga divu maģistra studiju programmu apvienošana, kā arī uzvara atklātā konkursā uz amata vietu darbavietā, kurā varu apvienot abās programmās iegūtās zināšanas.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana sniedz man pārliecību, ka profesionālajā dzīvē sasniegšu iecerēto, jo ieguldīšu to sevis pilnveidošanā.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Par savas dzīves misiju uzskatu iegūto zināšanu izmantošanu Latvijas valsts attīstībā un labā.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Jeffrey Toobin “The Nine” par Amerikas Savienoto Valstu Augstākās tiesas tiesnešiem, kā arī to ietekmi uz tiesas ideoloģiskajām pārmaiņām abortu, homoseksuālo attiecību, reliģijas brīvības, rasu diskriminācijas un citos tiesībpolitikas problēmjautājumos.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Kevina Makdonalda filma “The Mauritanian” par vīrieti, kurš apcietinājumā Guantanamo Bay tika turēts 14 gadus bez notiesājoša sprieduma.

6.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija sniedz iespēju papildināt savas zināšanas un apgūt jaunas prasmes. Ja esi jaunietis, kurš vēlas sasniegt vairāk – piesakies stipendijai!

7.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Nelauzties aizslēgtās durvīs.