Ieva Fībiga

Studē: LU, Humanitāro Zinātņu fakultāte.
Hobiji: Garas pastaigas, labas grāmatas, konditorejas izstrādājumu gatavošana, jaungrieķu valoda.
Raksturo: Aizrautīga klasiskā filoloģe, mērķtiecīga un pacietīga. Uzskatu: ar darbu un piepūli var daudz ko sasniegt un iegūt. Arī optimiste.
Moto: Lai kaut ko sasniegtu, tas vispirms ir jāiedomājas, tikai šādā veidā piepildās sapņi.

Ieva Fībiga par sevi stāsta:

„Pirms pāris mēnešiem esmu ieguvusi pirmo akadēmisko grādu un lepojos, ka esmu šo grādu ieguvusi, studējot tieši klasisko filoloģiju. Tā ir elitāra studiju programma, kas nav pietiekami novērtēta plašākā sabiedrībā mūsdienu tehnokrātijas dēļ. Taču tie retie cilvēki, kas izvēlas studēt latīņu un sengrieķu valodu, saprot, ka klasiskā filoloģija nav tikai studiju gadi augstākās izglītības ieguvei, bet kaut kas vairāk - klasiskā filoloģija kļūst par dzīvesveidu. Antīko valodu un antīkās kultūras studijas paver plašāku skatu ne tikai uz modernajām valodām, bet arī uz visu Eiropu kopumā, jo Senā Grieķija un Roma ir Eiropas kultūras šūpulis.

Mans ceļš uz stipendiju aizsākās jau skolas laikā. Nāku no trūcīgas ģimenes un vienmēr esmu uzskatījusi, ka labklājības pamatā ir izglītība, tāpēc sev apsolījos, ka noteikti studēšu. Tā kā zināju, ka no vecākiem finansiālu atbalstu studijām nesaņemšu, vidusskolā darīju visu, lai studētu budžeta grupā un lai iegūtu kādu stipendiju.

LU Fonda stipendijai pieteicos, lai pilnvērtīgi varētu turpināt studēt klasisko filoloģiju. Ceru, ka šie divi gadi nebūs pēdējie manā studiju laikā, un ceru, ka būšu savas latīņu, sengrieķu un jaungrieķu valodas zināšanas pilnveidojusi. Fonda stipendija ir kā palīdzīga roka šo cerību īstenošanai.”

2012. gadā Ieva zistāvējusi maģistra darbu par tēmu "Metafora sengrieķu medicīnas tekstos: Galēns".