Zane Vīksna

Studē: LU, Medicīnas fakultāte.
Hobiji: Brīvā laika pavadīšana ar vīru un meitiņu, ceļošana un dažādu kultūru iepazīšana, valodas, vēsture, studenšu korporācija "Gundega"; "zaļā dzīvesveida" piekopšana ikdienā, dažādi ūdens sporta veidi, dejošana, jūras veltes un ēst gatavošana, netradicionālās medicīnas metožu izzināšana, grāmatas par cilvēka psiholoģiju, pozitīvās domāšanas un lūgšanu spēku.
Raksturo: Mērķtiecīga, neatlaidīga, spītīga. Ļoti svarīga ir ģimene un tās atbalsts manos centienos un sapņu īstenošanā.
Moto: Es visu spēju tā Kunga vārdā, kas mani dara stipru!

Zane Vīksna par savu ceļu zinātnē stāsta:

„2010.gada septembrī iestājos LU doktorantūrā, kas jau vairākus gadus bija viens no būtiskajiem nākotnes mērķiem. Tā kā pirms dažiem gadiem veiktajā pētījumā "Hipofīzes tropo un dzimumhormonu izmaiņas bērniem un pusaudžiem ar epilepsiju" tika konstatētas virkne hormonālu izmaiņu tieši epilepsijas pacientiem, tad nebija šaubu, ka mans promocijas darbs būs saistīts tieši ar neiroendokrinoloģiju un šīs tēmas padziļinātiem pētījumiem. Vairāki ārvalstu profesori ieteica turpināt iesākto darbu, kas arī bija motivācija to no jauna uzņemties, jo darbs bija laikietilpīgs, sarežģīts, taču arī ļoti interesants, tā rezultāti mani gandarīja un iedvesmoja kādreiz to turpināt!

Prof. Jāņa Priedkalna veltītā stipendija neiroendokrinoloģijas pētījumiem Latvijā man ļoti daudz nozīmē, tā burtiski pavērusi ceļu, lai es varētu īstenot sen loloto sapni par savu pētījumu, kā arī sniegtu savu ieguldījumu Latvijas medicīnā nākotnē. Tādēļ esmu patiesi priecīga, ka esmu izvēlēta par vienu no šīs stipendijas ieguvējām!”

2013. gadā Zane ieguvusi medicīnas un farmācijas doktora grādu aizstāvot darbu par tēmu "Neiroendokrīnās izmaiņas bērniem un pusaudžiem ar epilepsiju".