Ilze Rudzāte

Studē: RTU, Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte.
Hobiji: Riteņbraukšana, rokdarbi, fotografēšana, zīmēšana.
Raksturo: Esmu prasīga pret citiem, bet pret sevi jo īpaši, apzinīga, godprātīga, lojāla un atbildīga par savu darbu un rezultātiem, esmu arī draudzīga, bet dažkārt kautrība ņem virsroku.

Ilze Rudzāte ir Ventspils 1.ģimnāzijas absolvente, par sevi stāsta:

„Atskatoties atpakaļ, nevarēju iedomāties, ka tagad studēšu arhitektūru, jo klusībā loloju cerību kādreiz kļūt par žurnālistu vai vetārstu, bet tas laikam ir likumsakarīgi, ka dzīvē viss nostājas savās vietās. Radošās aktivitātes, dažādi sociāla rakstura projekti, zīmēšana un labās sekmes skolā mani atveda līdz RTU. Ja ne tik daudz kā par izvēli, bet tad noteikti par atbalstu visā manis skološanas un attīstības procesā esmu pateicīga saviem vecākiem, kas arī ir RTU (tad RPI) absolventi!

Pats arhitektūras studiju process ir īpaši interesants ar to, ka gala produktu - profesionālo vienību - veido katrs pats. Arhitektūra ir materializēta sabiedrības filozofija. Tai ir visciešākā saikne ar cilvēkiem un viņu īpatnējo dabu, tomēr arhitektūras studijas lielā mērā ir tieši pašizziņas process ar mērķi izskaidrot un modelēt pasauli sev apkārt. Tā kā pilnvērtīgs arhitektoniski telpiskās vides uztveres process galvenokārt ietekmē arī pašu arhitektūras un vispārējā sabiedrības dzīves līmeņa attīstību, arī Latvijā.

Man ir liels gods pārstāvēt savu fakultāti kā vienai no K. Morberga stipendiātiem, par to gribu pateikties dekāna vietniecei Ilzei Bērziņai, kas man piedāvāja izmantot šādu iespēju!

K. Morberga stipendija studentam, manuprāt, vairāk nozīmē ieguldītā darba atzinīgu novērtējumu. Tas liecina, ka ar mērķtiecīgu studiju darbu un uzņēmību pastāvīgi attīstīties ir iespējams ne tikai sevi pierādīt kā spējīgu savas jomas topošo pārstāvi, bet arī gūt atbalstu savos centienos un iespēju arī turpmāk pilnveidoties. Ticu, ka studentiem tas ir stimuls ceļam uz savu sapņu īstenošanu.”