Inga Jēkabsone

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultāte.
Raksturo: Mērķtiecība, zinātkāre, punktualitāte, augsti attīstīta atbildības sajūta, vēlme būt it visā labākajai.
Hobiji: Aktīva dzīvesveida piekritēja (nodarbojos ar skriešanu, riteņbraukšanu); patīk lasīt dažādu ievērojamo cilvēku biogrāfijas, lai saprastu, kā viņi ir sasnieguši slavas virsotnes; īpaši jauniem darbiem iedvesmo teātru apmeklēšana (visbiežāk apmeklēju Jauno Rīgas teātri, kurā savulaik veicu pētījumu).
Moto: Nekas nav neiespējams - pie šķietami neiespējamā vienkārši ir mazliet vairāk jāpiestrādā!

Inga Jēkabsone absolvējusi Viļa Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija. Par K.Morberga stipendijas iegūšanu stāsta:

„Uzzinot par stipendijas iegūšanu, jutos tiešām aizkustināta! Doma vien, kas es esmu starp tiem nedaudzajiem izredzētajiem, liek izslieties taisni un lepni soļot uz priekšu. Manuprāt, viens no faktoriem, kāpēc tiku izvēlēta, ir tas, ka esmu nolēmusi savu dzīvi veltīt tam, lai izglītotu Latvijas jaunatni, proti, mans kvēlākais sapnis ir kļūt par pasniedzēju LU. Man jau no bērnības vispusīgu zināšanu dēļ pielipusi iesauka "profesors", tāpēc ceru, ka pienāks laiks, kad tā nebūs vairs iesauka, bet gan amats.”

2011. gadā Inga aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Latvijas konkurētspēja un tās izvērtējums starptautiskajos reitingos" un 2013. gadā maģistra darbu par tēmu "Labklājības pētīšanas sistēma Latvijas pašvaldībām".