Diāna Lozko

Studē: LU, Teoloģijas fakultāte.
Hobiji: Ģitāras spēlēšana, prozas rakstīšana, dziedāšana un braukšana ar riteni, īsfilmu veidošana.
Raksturo: Esmu vērotāja un pamanu dažādas interesantas lietas. Patīk vērot pilsētu, detaļas, ļoti patīk televizora radītais apgaismojums tumšā istabā - tas man vienmēr atgādina ko mājīgu.
Moto: Esi kreatīvs, esi lēts!

Alūksnes vidusskolas absolvente Diāna Lozko par sevi stāsta:

„Ikdienā ir nepieciešamas vienkāršas lietas - trīs reizes dienā paēst, aiziet pie ārstiem, vēl atlicināt savai radošai darbībai - tieši ar tādu motivāciju pieteicos stipendijai. Nestrādāju un taisu savas mazbudžeta filmas. Arī savu bakalaura un maģistra darbu rakstu saistībā ar filmām un teoloģiju.

Modra K. Gulbja piemiņas stipendija dos iespēju nodrošināt ikdienas vajadzības, kā arī apmeklēt kinematogrāfijas festivālus un attīstīt savas zināšanas filmu jomā. Varēšu veidot īsfilmas un sūtīt tās uz festivāliem gan Latvijā, gan ārzemēs. Tādējādi popularizēšu Latviju, arī Universitāti un spēšu nest labo vēsti cilvēkiem viņiem pieņemamos veidos (kustīgās bildēs).

Lai cik tas utopiski neskanētu - šī stipendija padara manu dzīvi vieglāku un tādējādi centīšos padarīt citu dzīvi labāku. Manuprāt, filmas, kuras nes cilvēkiem pārdomas un siltumu, rada labāku pasauli. Laikam jau tieši tāpēc esmu saņēmusi šo stipendiju, lai liktu to lietā pareizi, jo mums visiem pietrūkst saturīgu un vienkārši gudru filmu. Pārgudras var uztaisīt jebkurš, bet TF mani pārmācījusi, vēlos radīt ko tādu, ko varētu saprast pēc iespējas vairāk cilvēku. Galvenais ir pamanīt lietas un notikumus.

Paldies Dievam, ka caur pieredzi viņš piešķīris šo iekšējo redzi un paldies Modra Gulbja piemiņas stipendijai, kura man palīdzēs šo redzi uztrenēt vēl vairāk un profesionālāk.”

2011. gadā Diāna aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Jēzus tēls populārajā kultūrā".