Harijs Rubenis

Studē: LU Juridiskā fakultāte.
Hobiji: Basketbols un aktīva atpūta brīvā dabā.
Raksturo: Patīk nodarboties ar lietām, kas motivē un nepārtraukti piedāvā jaunus mērķus, ko sasniegt. Īpaši basketbols.
Moto: Darīt visu pēc labākās sirdsapziņas, atceroties, ka katrai darbībai ir sekas.

Harijs Rubenis ir Latvijas Universitātes students, kas ir arī basketbola komandas "Latvijas Universitāte" spēlētājs un ieguvis LU Basketbola stipendiju, kas šogad piešķirta sadarbībā ar AS „Swedbank”. Par sevi stāsta:

„Jau otro gadu esmu pagodināts saņemt LU Fonda Basketbola stipendiju. No savas pieredzes varu apgalvot, ka smags darbs studijās un sportā vienmēr atmaksājas. Esmu ļoti pateicīgs par LU doto iespēju studentiem-sportistiem.

Šobrīd, studējot 3.semestrī, vēl joprojām esmu patīkami pārsteigts par to, cik efektīvi sportošanu augstā līmenī var reizē apvienot ar augstākās izglītības iegūšanu. Nekādā veidā nenožēloju, ka pēc vidusskolas absolvēšanas par savu augstskolu izvēlējos tieši LU!

Tāpat neesmu mainījis savas domas, ka būt studentam-sportistam man nozīmē ļoti daudz. Basketbols ir tieši tas sporta veids, kas palīdz papildus sevi attīstīt. Sports manā dzīvē ir palīdzējis sasniegt augstus mērķus. Basketbols arī sniedz neatsveramas pamācības un paver plašu draugu loku. Par sevi vēl varu piebilsts, ka vienmēr cenšos pilnībā izmantot sev dotās iespējas un cenšos attaisnot citu liktās cerības uz mani.”

2013. gadā Harijs aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Apstākļi, kas ietekmē soda noteikšanu par slepkavību, kas izdarīta pastiprinošos apstākļos" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Advokāta profesionālā darbība, īstenojot kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā".