Lāsma Grigone

Studē: RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes profesionālā bakalaura studiju programma "Ahitektūra".
Hobiji: Fotografēšana, filmēšana, aktiermāksla, literatūra, zīmēšana, ceļošana, dalība starptautiskajā viesmīlības programmā “Couchsurfing”, tautas dejas un gari jo gari, skaisti pārgājieni pa Latvijas valdzinošajām ārēm.
Raksturo: Pūķis, kura miera osta ir apelsīnu klusajā dabā.
Moto
To stand still is to go backwards.

Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendijas ieguvēja Lāsma Grigone par sevi stāsta:

“Mežu un lauku bērns no Zemgales līdzenumiem, kuru mamma tēlaini sakot “uz rokām iznesa no laukiem”, bet burtiski sanāktu “ar kāpurķēžu traktoru pa neizbraucamiem ceļiem veda uz pilsētu, lai tai galviņai vislabākā izglītība tiktu”. Pateicoties iedzimtajiem tikumiem, t.i., ziņkārības un zinātkāres mistrojumam, skolā jutos kā lielā zināšanu templī, kur ir tik bezgalīgi daudz ko uzzināt, saprast, atcerēties. Tālākas izaugsmes meklējumos devos Rīgu lūkoties, kur iestājos Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā. Tur pavadītie gadi mani izveidoja par cilvēku, kāds esmu tagad. Mani jau kopš bērnības līdz sirds dziļumiem aizrāvusi vēsture, ģeogrāfija, bioloģija, fizika, ķīmija, svešvalodas. Matemātika bija kā sava veida sacensība un pierādīšana pašai sev – es varu un varu aizvien ātrāk, labāk un precīzāk. Tai pašā laikā astoņu gadu garumā apmeklēju Bauskas Mākslas skolu, kas veidoja manu māksliniecisko pasaules uztveri.

Visas šīs dažādās intereses brīnumainā veidā savienojās vienā lielā kopējā interesē – arhitektūrā, pilsētas un lauku vides plānošanā un attīstībā, starpnozaru komunikācijā. Kopumā – attīstība un ceļš uz gaišāku un skaistāku nākotni Latvijai. Akadēmiskajam darbam, izpētei un pašizglītošanās iespējām tāpat kā sabiedriski noderīgam darbam un pašiniciatīvai fakultātes studentu pašpārvaldē pievēršu ļoti lielu uzmanību. Uzskatu, ka kurš gan cits, ja ne mēs, un kad gan tad, ja ne tagad! Tādēļ nav ko gaidīt. Kurš stāv uz vietas, patiesībā jau iet atpakaļ.

Esmu no visas sirds pateicīga Kristapam Morbergam par viņa apņēmību, uzņēmēja talantu un cēlo rīcību veicināt latviešu izglītošanos. Liels paldies Latvijas Universitātes un manas fakultātes mācībspēkiem par izvirzīšanu šīs stipendijas saņemšanai. K.Morberga stipendija, manuprāt, ir brīnišķīgs veids kā atzinīgi novērtēt kāda cilvēka paveikto un iedvesmot nākamos praktiskos un pētnieciskos projektos. Jūtos ļoti pagodināta, ka manas studiju un pētnieciskās gaitas ir tik atzinīgi novērtētas. Stipendija dod motivāciju darboties ar vēl lielāku mērķtiecību un uzcītību. Liels, liels paldies Jums!”