Aleksandra Vonda

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultātes politikas zinātnes bakalaura studiju programmā.
Hobiji: Lasīt grāmatas, atpūsties draugu lokā, ceļošana un dejošana.
Raksturo: Studente, kas nebaidās iet uz priekšu un jauniem izaicinājumiem. Vienmēr gatava maziem, bet drošiem soļiem iet pretī savam mērķim, kurš šobrīd ir kļūt par politologu.
Moto: Nekad neapstāties un vienmēr iet tikai uz priekšu!

Kristapa Morberga stipendiāte Aleksandra Vonda par sevi stāsta:

„Mans ceļš līdz Kristapa Morberga stipendijai iesākās jau šā gada augusta sākumā, kad biju izpētījusi LU Fonda mājas lapā piedāvātās stipendijas un kritērijus. Esmu ilgi centusies un cītīgi studējusi visus divus gadus un sapratu, ka atbilstu izvirzītajiem kritērijiem. Līdz galam neticēju saviem spēkiem, jo zināju, ka šī mecenāta stipendija tiek piešķirta tikai pašiem labākajiem gan mācībās, gan ārpus mācību laika studentiem. Tomēr iesniedzu pieteikumu, piedalījos intervijā un, re – esmu Kristapa Morberga stipendiāte! To, ka esmu Kristapa Morberga stipendiāte nevaru aprakstīt pat vārdos, šobrīd manī mājo tikai pozitīvas emocijas.

Viennozīmīgi, būt par Kristapa Morberga stipendiāti ir liels gods. Pirmkārt, šīs stipendijas iegūšana motivē sasniegt vēl labākus rezultātus mācībās. Otrkārt, esmu apzinājusies, ka mans vārds ir ierakstīts LU Fonda vēsturē, kas man kā studentei uzliek pienākumus nepievilt pašai sevi un censties vēl vairāk, lai sasniegtu savu mērķi. Esmu pateicīga LU Fondam, ka tika novērtētas manas pūles un sasniegumi.

Studēt politoloģiju bija mans bērnības sapnis, kurš tagad tiek realizēts dzīvē. Studējot 3.kursā, var droši apgalvot, ka mana izvēle bija pareiza un tas, ko apgūstu studiju laikā, man patiešām sagādā prieku. Esmu gandarīta, ka tiku pamanīta un man piešķirta K. Morberga stipendija. Mans šā gada lielākais izaicinājums ir uzrakstīt bakalaura darbu un veiksmīgi to aizstāvēt, šis solis mani pietuvinās par vienu pakāpienu tuvāk manam galamērķim.

Kopumā gribētos novēlēt visiem studentiem: esiet centīgi un jūs noteikti pamanīs! Kristapa Morberga stipendijas iegūšana ir lielisks atbalsts studentiem mācību procesā. Uzskatu, ka LU Fonds sniedz milzīgi atbalstu studentiem. Vajag tikai censties un viss izdosies!”

2012. gadā Aleksandra aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Politiskās elites loma post-padomju telpā, politiskā režīma transformācijā Kazahstānas un Kirgizstānas gadījums", 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Publiskās pārvaldes transformācijas problēmas: Latvijas un Kazahstānas gadījums" un turpina studijas doktorantūrā.