Antons Samoilovs

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultātes vadības zinības bakalaura programmā (novirziens - starptautiskais bizness).
Hobiji: Sports, grāmatas, kino, ceļojumi.
Raksturo: Erudīts, jautrs, draudzīgs un smaidīgs students ar attīstītu kritisko domāšanu.
Moto: Per aspera ad astra.

Kristapa Morberga stipendiāts Antons Samoilovs par sevi stāsta:

„Jau vidusskolā sāku mērķtiecīgi attīstīt savu personību gan intelektuāli – cītīgi mācījos un piedalījos mācību olimpiādēs -, gan arī fiziski – nodarbojos ar džudo un pārstāvēju Latviju starptautiskos turnīros. Esmu piedalījies daudzos intelektuālos konkursos, kur ieguvu ne tikai organizatoriskas un saskarsmes prasmes, bet arī apceļoju vairākas valstis.

Pašlaik turpinu studijas LU Ekonomikas un vadības fakultātes 4.kursā un aktīvi piedalos studentu dzīvē, kas dod neizsakāmu prieku. Saprotu, ka pienācis laiks uzstādīt jaunus mērķus. Nākotnē plānoju iegūt maģistra grādu un uzsākt studijas doktorantūrā.

Esmu ļoti pateicīgs LU Fondam, šo stipendiju uzskatu to par savu līdzšinējo panākumu novērtēšanu. Plānoju, ka stipendija palīdzēs daļēji apmaksāt studijas maģistratūrā. Tas bija liels gods piedalīties konkursā ar ļoti gudriem un cienīgiem pretendentiem un kļūt par Kristapa Morberga stipendiātu.”

2012. gadā Antons aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Latvijas eksports - konkurētspēja un analīze" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Latvijas eksporta konkurētspējas novērtējums".