Karīna Biksāne

Studē: LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, bakalaura studiju programma „Pirmsskolas skolotājs”.
Hobiji: Volejbols, it īpaši pludmales volejbols, basketbols, slidošana, skriešana, zīmēšana, floristika, kulinārija, atpūta brīvā dabā, mūzika – dziedu korī „Latve”.
Raksturo: Radoša, draudzīga, izpalīdzīga, mērķtiecīga, bet brīžiem arī pārāk emocionāla.
Moto: Izdari visu savu maksimālo spēju robežās un nebaidies uzdrošināties!

Kristapa Morberga stipendiāte Karīna Biksāne par sevi stāsta:

„Esmu absolvējusi Balvu Valsts ģimnāziju. Pēc ģimnāzijas absolvēšanas uzsāku studijas LU, izvēloties studiju programmu „Pirmsskolas skolotājs”, jo darbs ar bērniem ir mans bērnības dienu sapnis. Jau pirmajā kursā, izejot praksi pirmsskolas izglītības iestādē, sapratu, ka profesijas izvēlē neesmu kļūdījusies.

Ne velti ir teikts, ka vajag uzdrīkstēties pieklauvēt pie trešajām durvīm, pat ja pirmās un otrās neatvērās, it īpaši, ja ceļā uz mērķi ieliec gan prātu, gan dvēseli un ticību, ka sapnim par izvēlēto profesiju saistībā ar bērniem noteikti jāpiepildās. Intuīcija vai pat iekšējā balss bija tas, kas gandrīz pēdējā brīdī pamudināja pieteikties Kristapa Morberga stipendijai.

Uzskatu, ka cilvēka unikalitāte slēpjas tieši tajā, ka viņš spēj būt viņš pats – esmu par nesamākslotību! Mīlu skaisto, cenšos tiekties uz visu gaišo un labo, jo uzskatu, ka negāciju kultivēšana bremzē cilvēka un sabiedrības attīstību. Labprāt atpūšos dabā, nekas nespēj aizstāt to brīvību, ko sniedz daba.

Uzzinot, ka esmu saņēmusi Kristapa Morberga stipendiju, biju ļoti saviļņota un laimīga, prieka asaras bija neizbēgamas. Paldies visiem tiem cilvēkiem, kas atbalstīja un iedrošināja. Mans mērķis ir iegūt augstāko izglītību, kļūt par profesionāli savā izvēlētajā profesijā, stipendija ļaus pilnvērtīgāk un ar lielāku iedvesmu nodoties studiju procesam, tas būs neatsverams materiāls atbalsts.

Jūtos patiesi pagodināta un sirsnīgi pateicos cienījamajai stipendijas pretendentu vērtēšanas komisijai un LU Fondam par iespēju saņemt stipendiju. Dziļā cieņā godinu dižmecenātu Kristapu Morbergu par viņa cēlo mērķi!”

2014. gadā Karīna ieguvusi profesionālo kvalifikāciju un profesionālo bakalaura grādu aizstāvot darbu par tēmu "Lasīšanas traucējumu agrīnās pazīmes 5-6 gadīgiem bērniem".