Maija Smilga

Studē: LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes bakalaura studijas (novirziens – latviešu valodas un literatūras skolotāja).
Hobiji: Dārza darbi, piedalīšanās dažādos Matkules pagasta kultūras pasākumos.
Raksturo: Ietērpjos krāsaini, dzīvoju krāsaini un mīlu krāsaini – tā nekāda depresija nespēj piezagties.
Moto: Mēs brāli dzīvojam materiāli, bet vajag ar ziedlapiņām. (aizgūts no I. Ziedoņa)

Kristapa Morberga stipendiāte Maija Smilga par sevi stāsta:

„Var mācīties no dažādiem zinātniskajiem avotiem, bet vislabākā zinātne ir dzīve un pieredze. Nelaižu garām iespēju izmēģināt ko jaunu un riskēt, tāpēc jau vairāk nekā pirms gada nolēmu pievērsties brīvprātīgajam darbam – mācīt trešo valstu pilsoņiem, kurus liktenis atvedis uz Latviju, latviešu valodu. Tā ir milzu pieredze, kas līdzējusi gan studijās, gan prakses laikā, gan sevis iepazīšanā. Ticiet vai nē, bet iemācīt pilnīgi citas kultūras cilvēkam saprasties mūsu valsts valodā ir milzīgs gandarījums un sasniegums.

Četri studiju gadi ir mani mainījuši un stiprinājuši, to laikā esmu kļuvusi par to cilvēku, kādu mani pazīst man mīļie, turklāt vēl esmu kļuvusi par neatlaidīgu optimisti. Šīs īpašības palīdzēja iegūt stipendiju. Ticu, ja kaut ko no sirds vēlas un dēļ tā strādā, tad veiksmīgs rezultāts ir garantēts.

Iesaku visiem dzīvot, mācīties un strādāt tā, lai tas sagādā prieku. Tiklīdz rodas pretēja sajūta, ir kas jāmaina. Ja jums kāds saka: tā dzīvē nenotiek, neticiet un mīliet sevi!”

2012. gadā Maija ieguvusi profesionālo kvalifikāciju un profesionālo bakalaura grādu aizstāvot darbu par tēmu "11.klases skolēnu interpunkcijas prasmju pilnveidošana darbā ar emocionāli ekspresīviem tekstiem".