Aija Muižinika

Studē: LU, Humanitāro zinātņu fakultāte, Franču filoloģija.
Hobiji: Citu zemju kultūru iepazīšanu, literatūra, teātris, ceļošana un kultūras pasākumi.
Raksturo: Atvērtība pret pasauli un jauno, labas komunikācijas spējas un inteliģence. Centīga un visu daru pēc labākās sirdsapziņas.
Moto: Beigās viss būs labi. Ja nav labi, tad vēl nekas nav beidzies.

Aija Muižinika absolvējusi Kandavas internātvidusskolu, izcīnījusi M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvusi par LU studenti. Par sevi stāsta:

„Domu pieteikties stipendijai biju apsvērusi jau labu laiku iepriekš, tomēr izdarīt galējo lēmumu pamudināja ģimene un draugi, atbalstot un ticot man. Izlēmu piedalīties konkursā, jo rūpēja nākotne un augstākās izglītības iegūšana. Manuprāt, stipendija ir milzīgs atbalsts studējot. Nezinu, ko darītu, ja šādu iespēju būtu palaidusi garām.

Ļoti labi atceros to dienu, kad saņēmu ziņas par stipendijas piešķiršanu. Tas bija ļoti milzīgs un patīkams pārsteigums, jo no visiem pretendentiem LU Fonda stipendiātu sarakstā biju iekļauta arī es. Šķiet, ka smaidīju veselu nedēļu! Papildu prieku deva arī ģimenes un draugu lepnums par mani, apkārtējo cilvēku nesavtīgais prieks par to, ka man ir izdevies. Panākumi palīdzēja apzināties, cik daudz spēju paveikt un ko varu pati iegūt. Var pat teikt, ka tas cēla manu pašapziņu, jo līdz šim stipendijas iegūšana ir viens no maniem augstākajiem sasniegumiem.

Būt LU studentei ir fantastiski! Jau pirmajā dienā, kad ierados savā fakultātē, sajutos īstajā vietā. Nebija tās sajūtas, kas piemeklē, kad ir jāpierod pie jaunas vides. Lekcijas paiet nemanot, ar katru dienu arvien vairāk saprotu, cik ļoti man interesē tas, ko mācos. Labu sajūtu dod arī laipnie un atsaucīgie pasniedzēji.

Kad vidusskolas beigās jautāja, kuru skolu izvēlēšos tālāk, es jau nešaubīgi zināju, ka studēšu LU. Tas tāpēc, ka LU ir studējuši neskaitāmi mani radinieki un visi ir apmierināti gan ar universitāti, gan pasniedzējiem. LU pēc manām domām ir ļoti cēla izglītības iestāde, kas piedāvā dažādas studiju programmas ikvienai gaumei. LU jebkurš var atrast kaut ko sev. Novēlu LU turpināt savu darbību, veiksmīgi attīstīties un pastāvēt vēl gadsimtiem ilgi!”