Konstantīns Starovoitovs

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultāte, Matemātiķis-statistiķis.
Hobiji: Lielais futbols, matemātika, literatūra.
Raksturo: Mērķtiecīgs, vēlos būt noderīgs gan cilvēkiem man blakus, gan sabiedrībai kopumā. Pretimnākošs un izpalīdzīgs, māku uzklausīt citus.
Moto: Esi aktīvs un nepalaid savu iespēju!

Konstantīns Starovoitovs absolvējis Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, izcīnījis M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvis par LU studentu. Par sevi stāsta:

„Vienmēr saistīju savus studiju plānus ar LU, jo tā ir lielākā mācību iestāde Latvijā, manuprāt, tas ir gods – būt LU studentam. Biju patīkami pārsteigts, uzzinot, ka LU Fonds dod iespēju iegūt stipendiju arī pirmkursniekiem, tā ir laba motivācija studijām LU. Kad pirmoreiz no radio reklāmas dzirdēju par stipendiju „Ceļamaize” un M.M.V.Petkevičs piemiņas stipendiju, uzreiz nolēmu pieteikties.

Zināju, ka man ir iespēja iegūt šo stipendiju, jo gan sekmes, gan veiksmīgi noritējusī intervija ļāva to paredzēt. Kad uzzināju, ka esmu viens no stipendiātiem, biju ļoti priecīgs, bija patīkami apzināties, ka mana aktivitāte un teicamās sekmes kādam ir vajadzīgas, tiek novērtētas. Var teikt, ka tā ir pirmā nauda, ko nopelnu ar zināšanām. Vēlos pateikties cilvēkiem, kuri dod jauniešiem šādu iespēju un iedvesmo viņus panākumiem.

Mani priecē, ka tagad esmu saistīts ar LU Fondu, arī tāpēc, ka tas zem sava jumta pulcē jaunus, aktīvus un talantīgus cilvēkus, taču vienlaikus tā ir atbildība pret LU Fondu un mecenātiem. Ceru, ka visi stipendiāti ir gatavi attaisnot liktās cerības un pierādīt, ka nav nejauši izvēlēti, vismaz es centīšos to darīt.”