Normunds Ūdris

Studē: LU Teoloģijas fakultātes maģistrantūra.
Hobiji: Sports, literatūra.
Raksturo: Nopietns, mērķtiecīgs, neatlaidīgs, ārēji varbūt skarbs, bet sirdī līdzcietīgs. Uzticos cilvēkiem un cenšos saskatīt viņos labo. Sabiedrisks, līderis pienākumu veikšanā un nebaidos sasmērēt rokas ar visvienkāršākajiem un netīrākajiem darbiem.
Moto: Nedari otram to, ko negribi, lai darītu pašam.

Žaņa Lapuķa piemiņas stipendijas ieguvējs Normunds Ūdris par sevi stāsta:

„Šogad ieguvu bakalaura diplomu teoloģijā LU, šobrīd esmu maģistrantūras pirmā gada students Teoloģijas fakultātē. Esmu policijas Speciālo uzdevumu vienības virsnieks ar apmēram 13 gadu stāžu. Veicot savus darba pienākumus, sapratu, ka policija strādā tikai ar notikumu sekām. Meklējot notikumu cēloņus, aizdomājos līdz teoloģijas studijām. Uz pieciem gadiem biju pārtraucis darbu, lai studētu. Studijas uzsāku Vācijā, bet ģimenes apstākļu dēļ nācās atgriezties Latvijā. Lai nezaudētu laiku, iestājos LU Teoloģijas fakultātē. Esot 3.kursā, atsāku strādāt, jo bija nepieciešami līdzekļi, lai uzturētu ģimeni.

Kopš 2007.gada paralēli pilna laika klātienes studijām veicu savus darba pienākumus. Aizstāvētā bakalaura darba tēmu «Kapelānu dienests Valsts policijā». Mans mērķis ir padarīt šo tēmu par praktiski realizētu projektu. Lai to varētu paveikt, pieteicos Žaņa Lapuķa piemiņas stipendijai un piedzīvoju šo aizkustinošo brīdi, kad uzzināju par stipendijas piešķiršanu.

Stipendija ir kā novērtējums jau paveiktajam un labs stimuls iesākto pabeigt. Priekš manis tas ir veids, kā atkal no jauna piedzīvoju Dievu savā dzīvē un mīlestību līdzcilvēkos. Īstenojot savu ieceri, ceru, ka spēšu arī pats dot tālāk šo saņemto dievišķo dzirksti.

Vienlaikus ar studijām un darba pienākumiem, veicu mācītāja palīga pienākumus draudzē, kalpoju kristīgajā radio raidījumā «Gaisma nakts tumsā», tuvākajās dienās ar sievu gaidām nākam pasaulē mūsu pirmdzimto.

Ceru pabeigt maģistrantūru un nodoties mācītāja kalpošanas darbam. Zinu, ka būs žēl policijas formas tērpu iekārt skapī, bet, darot mācītāja darbu, ir iespējams sevi realizēt kvalitatīvāk un pilnvērtīgāk. Kalpojot kapelāna darbā, būšu sasniedzis savu dzīves mērķi. Paldies visiem par atbalstu un uzticēšanos!”