Helmuts Caune

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultāte, studiju programma "Filozofija".
Hobiji: Lasīšana, debates, putnu vērošana, kino.
Raksturo: Tieksme apšaubīt un pārvērtēt visus man svarīgos notikumus mijas ar nekritisku ticību labajam.
Moto: Nepakārtot dzīvi dažādiem moto.

Ernesta Felsberga piemiņas stipendijas ieguvējs Helmuts Caune par sevi stāsta: 

"Kad pabeidzu vidusskolu, dzīvē bija iestājies savāds lūzuma punkts – nebija ne jausmas, kas mani interesē, ko vēlos darīt. Šāda situācijā šķita prātīgi izvēlēties filozofijas studijas – sak, ja nepatiks, vismaz palīdzēs saprast, ko vēlos darīt. Tomēr jau bakalaura studiju nedēļās sapratu, ka esmu īstajā vietā, un šī attieksme nav mainījusies arī tagad, kad jau studēju maģistrantūrā.

Zinu, ka konkurence uz Ernesta Felsberga piemiņas stipendiju bija ļoti liela, tāpēc domāju, ka varu justies lepns par tās izcīnīšanu. Vienlaikus esmu patiecīgs stipendijas komisijai, kura šādā veidā ir izteikusi man uzticību. Filosofijas studijas maģistrantūrā ir smagas, un stipendija man palīdzēs veltīt tām maksimāli daudz laika, kā arī pēc iespējas drīzāk apgūt vācu valodu, kura šajā nozarē ir ļoti noderīga. Protams, mecenāta stipendijas iegūšana nozīmē arī papildu atbildību, un es darīšu visu, kas manos spēkos, lai nepieviltu cilvēkus, kuri man noticējuši.

Es uzskatu, ka katrs cilvēks spēj gan pēc saviem ieskatiem uzlabot savu personīgo dzīvi, gan darīt kaut ko, lai uzlabotu dzīvi apkārtējiem. Kā filozofijas disciplīnas pārstāvis vēlos uzlabot savu līdzpilsoņu dzīvi, popularizējot racionālas domāšanas un savstarpējas cieņas nozīmību un iespējas, ko mums visiem sniedz šīs kvalitātes. Uzskatu, ka to ir vienlīdz svarīgi darīt gan akadēmiskā un zinātniskā, gan arī sabiedriskā līmenī."

2014. gadā Helmuts aizstāvējis maģistra darbu par tēmu "Neiesaistītās patības koncepcijas kritika Alasdēra Makintaira filosofijā".