Ingus Pērkons

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, Ķīmijas bakalaura studiju programma.
Hobiji: Ķīmijas plašā pasaule, kino un ekrāni, austrumu cīņas, atpūta pie dabas, muļķīgi romāni, ripošana pa ielām.
Raksturo: Cilvēks kā cilvēks, tikai ļoti zinātkārs.
Moto: Every man dies. Not every man really lives.

"Olainfarm" stipendiāts Ingus Pērkons par sevi stāsta:

"Jau kopš agras bērnības manas istabas grāmatu plauktus rotāja daudzas enciklopēdijas. Vienmēr ir gribējies uzzināt vairāk un izprast plašo pasauli. Gadu gaitā šī veselīgā interese auga, līdz galu galā aizveda mani līdz Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātei, kur pašlaik studēju tieši to, kas sirdij tuvs.

Sākot jau no pirmā kursa sāku darboties fakultātes pašpārvaldē, iesaistīties dažādos projektos un pasākumu veidošanā. Ķīmija kļuva par neatņemamu manas dzīves sastāvdaļu tieši pateicoties fakultātei un tās cilvēkiem. Man tika dota iespēja gan papildus darboties laboratorijā, patstāvīgi pilnveidot zināšanas, kā arī caur ķīmiskiem demonstrējumiem izglītot zinātnes interesentus un jauniešus. Ir pagājuši jau nedaudz vairāk kā divi gadi, kopš varu saukt LU Ķīmijas fakultāti par teju savām otrajām mājām un man prieks, ka zinātkāre, kas seko ik uz soļa jau kopš bērna kājas, nav mani pametusi!

Pateicoties Olainfarm stipendijai man tiek dota lieliska iespēja piedalīties pētījumos, kas ir katra topošā zinātnieka sapnis, tādēļ esmu ļoti pagodināts, ka tieši manas prasmes ir atzītas par atbilstošām un ka es tās turpmāk varēšu vēl labāk attīstīt un atdot sevi vēl vairāk šai aizraujošajai zinātnes nozarei – ķīmijai!"

2013. gadā Ingus aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Imīnu iekšmolekulāra ciklizēšana elektrofilas aizvietošanas rezultātā polifosforskābes šķīdumā".