Ilze Elbere

Studē: LU Bioloģijas fakultāte, studiju programma "Bioloģija".
Hobiji: pērļošana, dziedāšana, peldēšana, skriešana, brīvprātīgais darbs.
Raksturo: izteikta optimiste, pozitīva, sabiedriska, aktīva, izpalīdzīga, atsaucīga, labsirdīga, tieša, zinātkāra, mērķtiecīga, aizrautīga, entuziasma un drosmes pilna, gandrīz vienmēr smaidīga, reizēm neuzmanīga un mazliet izklaidīga.
Moto: Dzīvē viss beidzas labi; ja kaut kas ir beidzies slikti, tas nozīmē, ka nekas vēl nav beidzies.

Ilze Elbere absolvējusi Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolu. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

"Par stipendiju uzzināju skolā, jau mācoties 11. klasē pie ziņojuma dēļa pamanīju informāciju par iespēju pieteikties un nolēmu pamēģināt nākamajā gadā to izdarīt. Sīkāku informāciju atradu internetā.

Vēstuli par to, ka esmu saņēmusi stipendiju, izlasīju vēlu vakarā. Sākumā mierīgi izlasīju tekstu, kādu brīdi jutos samulsusi, līdz sapratu, ka man tiešām ir izdevies. Biju neaprakstāmi priecīga, emocijas bija spilgtas, jutos pagodināta un drīz vien jau vakara gaitā biju ar šīm labajām ziņām iepriecinājusi savu ģimeni un draugus.

Šī stipendija man nozīmē iespēju mācīties, apgūt to, kas mani tiešām ļoti interesē, iespēju attīstīties. Ja es nebūtu šo stipendiju saņēmusi, tad šobrīd nestudētu, tāpēc ļoti novērtēju, ka esmu to nedaudzo studentu skaitā, kam tā ir piešķirta.

Stipendija man neatsverami palīdzēs augstākās izglītības iegūšanā, tā ir īpašs palīgs šajā dzīves atspērienā uz manu izaugsmi. Pateicoties tai, es varēšu piepildīt vienu no saviem sapņiem un nākotnē darīt labus darbus, izmantojot savas zināšanas un spējas."

2015. gadā Ilze aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Antidiabētiskā medikamenta metformīna lietošanas ietekme uz cilvēka zarnu mikrobiomu" un turpina studijas maģistrantūrā.