Māris Kānītis

Studē: RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes profesionālajā bakalaura programmā Siltumenerģētika un siltumtehnika.
Hobiji: Dejošana, grāmatu lasīšana, aktīva atpūta svaigā gaisā.
Raksturo: Sevi raksturo kā ļoti mērķtiecīgu un aktīvu personību, kas nebaidās no jauniem dzīves pārbaudījumiem. Lai padarītu dzīvi interesantāku, patīk izaicināt un riskēt.
Moto: Ceļš uz šķietami nereāliem mērķiem vienmēr ved ar reāliem soļiem

"Valpro" stipendiāts Māris Kānītis stāsta: 

"Gribu izteikt lielu pateicību LU Fondam un stipendijas komisijai par iespēju saņemt "Valpro" stipendiju. Tā man būs lieliska iespēja sevi nodot zinātnei un pētniecībai pilnībā. Būdams neliels karjerists, ceru, ka pētījums man nesīs augļus, kurus varēšu baudīt nākotnē.

Esmu atradis sevi profesijā siltumenerģētiķis, kas citam liekas garlaicīga un sarežģīta, citam aizraujoša un izaicinoša. Pētījums būs par "Valpro" rūpnīcas thnoloģiskā siltuma efektīvu izmantošanu iekšējā siltumapgādē. Siltumenerģijas racionāla izmantošana rūpnīcās nav nekas jauns, taču tas ir uzņēmuma lauciņš, kuru nepārtraukti var pilnveidot ar jaunām un inovatīvām idejām.

Zinot, ka "Valpro" nepārprotami ir viens no Latvijas vadošajiem uzņēmumiem, es būšu ļoti gandarīts, ja mans izstrādātais pētījums noderēs gan man, gan arī dzimtās pilsētas uzņēmumam."