Normunds Ūdris

Studē: LU Teoloģijas fakultāte.
Hobiji: Meitiņas auklēšana, sports, literatūra.
Raksturo: Joprojām nopietns, mērķtiecīgs, neatlaidīgs, ārēji varbūt skarbs, bet sirdī līdzcietīgs. Uzticas cilvēkiem un cenšas saskatīt viņos labo. Sabiedrisks, līderis pienākumu veikšanā un nebaidās sasmērēt rokas ar visvienkāršākajiem un netīrākajiem darbiem.
Moto: Nedari otram to, ko negribi, lai darītu pašam.

Žaņa Lapuķa piemiņas stipendiāts Normunds Ūdris par sevi stāsta:

"Ceru šogad pabeigt maģistrantūras studijas teoloģijā. Laikam ejot, arvien vairāk priecājos, ka studēju šajā fakultātē un pārliecinos par to, cik grūts un reizē atbildīgs ir teologa aicinājums. Kā K.Barts saka : “Mēs neko nezinām par Dievu, bet tomēr mums par Viņu ir jārunā”.

Kalpoju savā draudzē kā mācītāja palīgs un kristīgajā radio raidījumā «Gaisma nakts tumsā». Strādājot savā maizes darbā policijā daudz nākas darboties individuāli, gan ar kolēģiem, gan cilvēkiem viņu vajadzībās.

Stipendija man piešķirta atkārtoti un  pats tam nespēju noticēt. Tas uzliek milzīgu pienākumu studijās, darbā un dzīvē.Laikam jau manas 11 mēnešus  vecās meitiņas Sofijas vārdiņš nav nejaušs, jo jau otro gadu mātes piens būs ar LU garšu. Saņemtā stipendija nozīmēja to, ka brīdī, kad dzīvē sajutu tuvojamies vilšanos, bija cilvēki kuri man ticēja un atbalstīja. To ir grūti izteikt vārdos.

Stipendijai bija un ir būtiska nozīme studiju pabeigšanai. Mans pamata uzdevums joprojām ir kapelānu dienesta izveide policijā un sekmēt kapelānu apmācības programmas izveidi savā fakultātē.

Nezinu kāpēc stipendija piešķirta man. Esmu tikai vienmēr centies būt godīgs, vienkāršs un atklāts. Ir pieņēmums ka šādas īpašības neatmaksājas, bet Dievam šķiet ir cits skatījums uz to."