Anda Birģele

Studē: Rīgas Tehniskā universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē studiju programmā „Materiālu tehnoloģiju un dizains”.
Hobiji: Māksla, dizains, grāmatu lasīšana, auto vadīšana un mazo māsu pieskatīšana.
Raksturo: Mākslinieciska no matu galiņiem līdz papēžiem.
Moto: Nekad nav par vēlu cīnīties par to, kas Tev ir svarīgs.

Anda Birģele ir ieguvusi Jelgavas novada pašvaldības stipendiju. Par sevi stāsta:

„Kad absolvēju Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, noteikti zināju, ka turpināšu studēt dizainu, jo tas ir tas, kas mani saista jau no agras bērnības. Jau vidusskolas mācību procesa laikā nācās saskarties ar tehnisko zināšanu trūkumu, lai pati varētu realizēt savas idejas, nevis uzticēt tās profesionāļiem, kas bieži vien tevi līdz galam nesaprot. Tieši tādēļ mana izvēle bija studijas turpināt Rīgas Tehniskajā universitātē, Materiālu tehnoloģijas un dizaina programmā, kur četru gadu laikā iziet cauri visam procesam no neapstrādāta koka līdz pat mēbelei.

Man patīk pieņemt izaicinājumus, kurus sniedz dzīve un nedomājot mesties iekšā dažādās avantūrās. Esmu filmējusies labdarības īsfilmā „Labdarības līga”, kurā tēloju hipiju meiteni. Piedalījos projektā „Dzīvā etnogrāfija Vecrīgas ielās”, kur, tērpusies latviešu tautas tērpā, katru dienu fotografējos ar tūristiem. Uzskatu, ka katrs projekts, kurā vari iesaistīties, sniedz neatņemamu pieredzi un padara ikdienu interesantāku.

Ļoti bieži ir dzirdēts, ka svarīgākais dzīvē ir darīt to, kas dara tevi laimīgu. Es droši varu apgalvot, ka es to daru, jo māksla un dizains ir tas, kas mani saista, tā ir mana būtība un sirdslieta. Mans hobijs ir mana nākamā profesija.

Stipendijas saņemšana ir kā balva par iepriekš padarīto darbu. Tā ir vārdos neaprakstāma gandarījumu sajūta, jo esmu vecākā no četrām māsām un pateicoties šai stipendijai, es varēšu atvieglot vecākiem finansiālo slogu.”