Ilze Elbere

Studē: LU Bioloģijas fakultāte, bioloģijas bakalaura studiju programma.

Hobiji: Pērļošana, tamborēšana, dzeja, peldēšana, skriešana, brīvprātīgais darbs.

Raksturo: Izteikta optimiste, pozitīva, sabiedriska, aktīva, izpalīdzīga, atsaucīga, labsirdīga, tieša, zinātkāra, mērķtiecīga, aizrautīga, entuziasma un drosmes pilna, gandrīz vienmēr smaidīga, tomēr stūrgalvīga, reizēm neuzmanīga un mazliet izklaidīga.

Moto: Dzīvē viss beidzas labi; ja kaut kas ir beidzies slikti, tas nozīmē, ka nekas vēl nav beidzies.


Ilze Elbere 2013./2014.ak. gadā ieguvusi Kristapa Morberga stipendiju izcilniekiem. Par sevi stāsta:
„Šobrīd esmu bioloģijas fakultātes 2.kursa studente – dabas bērns, kam patīk izzināt bioloģiskas struktūras, kuras ikdienā ar acīm nav saskatāmas. Jau piedzīvotais pirmais studiju gads man ir sniedzis vairāk, nekā varēju iedomāties brīdī, kad studijas uzsāku.

Studiju sākums bija zīmīgs, uzvarēju pirmkursnieku runas konkursā un ieguvu iespēju uzrunāt studentus, pasniedzējus un citus klausītājus Aristoteļa svētkos 2012. Tas deva patīkamu motivāciju iesaistīties studiju dzīvē ar vēl lielāku atdevi.

Papildus studijām no šā gada sākuma daudz brīvā laika pēc lekcijām pavadu Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā, kur šobrīd esmu iesaistījusies divos zinātniskos pētījumos: par MODY (Maturity Onset Diabetes of the Young) un tā ģenētisko diagnostiku un par adenozīna A3 receptoriem šūnās (saistībā ar sirds išēmiskajām slimībām).

Vasarās iesaistos brīvprātīgajā darbā savā dzimtajā novadā, Saldū, piedalos nometnēs bērniem no daudzbērnu un maznodrošinātām ģimenēm, ko rīko biedrība „Velte”. Šis darbs silda sirdi un palīdz nepazaudēt dzīves īstās vērtības.

Šobrīd mans entuziasms un degsme saistībā ar to, ko daru, tikai aug. Ir idejas, nodomi un nopietni plāni tuvākai un tālākai nākotnei. Daļu no tā noteikti palīdzēs piepildīt tieši šī iegūtā stipendija.

Kļūt par K. Morberga stipendiāti man ir liels pagodinājums. Pateicoties šai iespējai, varēšu pilnvērtīgi pievērsties studijām, zinātniskajai darbībai un sevis attīstīšanai. Šis atbalsts man ir ļoti nozīmīgs, tas ļaus neapstāties uzsāktajā ceļā uz manas dzīves mērķu piepildīšanu. Esmu tiešām pateicīga LU fondam par doto iespēju un atbalstu!”

2015. gadā Ilze aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Antidiabētiskā medikamenta metformīna lietošanas ietekme uz cilvēka zarnu mikrobiomu" un turpina studijas maģistrantūrā.