Līga Pakalna

Studē: LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē.
Hobiji: Aktīvā atpūta, Latvijas izzināšana, riteņbraukšana, kultūra, latviešu tradīcijas, pasākumu organizēšana.
Raksturo: Atsaucīga, smaidīga, aktīva, mērķtiecīga.
Moto: Neapstāties pie pirmajām grūtībām, gūt pārliecību par sevi pēc pirmajām uzvarām, jo tad arī pārējie Tev noticēs! Esi neatlaidīgs un neatzīsti miera dzīvi!

Līga Pakalna par LU Fonda stipendiāti kļuvusi otro reizi, 2013./2014.ak. gadā iegūstot Kristapa Morberga stipendiju. Par sevi stāsta:

„Tā kā manas saknes nav meklējamas lielpilsētā, bet gan laukos, tad vienmēr esmu atradusies tuvu dabai, tāpēc studijas dabaszinātņu virzienā šķita pašsaprotama izvēle. Šobrīd studēju 3.kursā un varu teikt, ka ar studiju izvēli esmu trāpījusi precīzāk, kā desmitniekā, jo patiešām jūtos savā vietā un esmu fakultātes patriote. Esmu droša, ka savu nākotni saistīšu ar vides zinātnes nozari, jo uzskatu to par aktuālu virzienu. Plašās dabaszinātņu zināšanas man ļauj labāk izprast arī vides politiku, pārvaldību un izglītību, ar ko plānoju saistīt savu turpmāko karjeru.

Ārpus studijām aktīvi darbojos LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, piedalos dažādu pasākumu organizēšanā, kā arī akadēmiskās un sociālās studiju dzīves pilnveidošanā. Brīvajā laikā patīk atpūsties pie dabas, tāpēc saista aktīvā atpūta un riteņbraukšana.

Kļūšana par Kristapa Morberga piemiņas stipendiāti man ir liels gods un nopietns manas līdzšinējās sabiedriskās, akadēmiskās un zinātniskās darbības novērtējums. Protams, arī svarīgs materiālais atbalsts, jo ļaus turpināt darbību studentu pašpārvaldē, piedalīties dažādos pašizglītības un vides nozares pasākumos, kā arī atvieglos pašu studiju procesu. Vēlos teikt lielu paldies LU Fondam par man izrādīto uzticību!”

2014. gadā Līga aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Vides politikas prioritātes mežsaimniecībā Latvijā" un turpina studijas maģistrantūrā.