Mārtiņš Pričins

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultātē, studiju programmā “Komunikācijas zinātne”.

Hobiji: Sports, grāmatu lasīšana, kino.

Raksturo: Mērķtiecīgs optimists. Patīk meklēt informāciju un uzzināt jauno. Vienmēr jūtos atbildīgs par uzticēto. Bieži izpalīdzu ar labu padomu.

Moto: Skatīties uz priekšu, nevis atpakaļ.

2013./2014.ak. gadā Mārtiņš Pričins ir ieguvis Kristapa Morberga stipendiju. Par sevi stāsta:

„Jau trešo gadu studēju LU Komunikācijas zinātni žurnālistikas modulī. Šo virzienu izvēlējos vēl vidusskolas laikā, un līdzšinējie panākumi liecina, ka izdarīta pareizā izvēle. Saskaroties ar praktiskiem uzdevumiem, studiju process kļūst arvien interesantāks. Žurnālistam jābūt radošam, precīzam un zinošam, turklāt ar spējām ātri pieņemt lēmumus – par to pārliecinājos, šovasar izejot praksi žurnālā “Ir”.

Dzīvē jāskatās uz priekšu un jāmeklē iespējas, kā kļūt labākam. Studiju laikā veidoju rakstus fakultātes mājaslapā mansmedijs.lv un piedalījos jauno žurnālistu organizācijā “FEJS Latvija”.

Brīvajā laikā sekoju līdzi kino jaunumiem un apmeklēju sporta pasākumus. Pats nodarbojos ar basketbolu un futbolu. Sporta spēles var salīdzināt ar mediju telpu, kur tieši ar komandas darbu var sasniegt augstākos rezultātus.

Man ir liels gods jau otro reizi saņemt stipendiju no LU Fonda. Par to izsaku lielu pateicību žūrijas komisijai, pasniedzējiem un tuviniekiem. Tas uzliek papildus atbildību citu priekšā, vienlaikus tas disciplinē un ļauj koncentrēties studiju procesam. Tieši ģimenē ir pieņemts tiekties uz augstākiem mērķiem, un sniegtais atbalsts noteikti palīdzēs tos sasniegt!”

2014. gadā Mārtiņš aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Eiropas Parlamenta 2014. gada priekšvēlēšanu kampaņas naratīvi vadošajos Latvijas laikrakstos, televīzijas kanālos un interneta medijos latviešu un krievu valodā" un turpina studijas maģistrantūrā.