Kristaps Kravalis

Studē: LU Teoloģijas fakultāte, Teoloģijas un reliģiju zinātnes bakalaura programma.
Hobiji: Viss aktīvais un sportiskais, āra dzīve.
Raksturo: Aizrautīgs, atvērts, vienmēr kustībā.
Moto: Izejot ārpus savas komforta zonas, tu ieej Dieva komforta zonā.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas (LELBĀL) Rītdienas fonda stipendiāts Kristaps Kravalis par sevi stāsta:

“Ne uz mirkli neesmu nožēlojis lēmumu studēt Teoloģijas fakultātē, jo šo gadu laikā tā ir bijusi kā vērtīgs instruments Dieva rokās. Vērtīgs, jo tas veda un turpina vest mani cauri panākumiem un neveiksmēm, pārdomām un lēmumiem, iedvesmai un degsmei.

Stipendija ir nozīmīgs bonuss studijām, jo tā palīdz atbrīvot vairāk laika ne tikai studijām, bet arī kādai īpašai iespējai. Šī iespēja ir dota katram no mums un, diemžēl, ikdienas steigā mēs bieži vien par to aizmirstam – mēs varam būt daļa no kāda cita cilvēka dzīves. “Jūs esat zemes sāls...” un “Jūs esat pasaules gaišums...” - šie ir Jēzus vārdi un tieši to es no sirds cenšos apzināties ikdienā, darbojoties ar jauniešiem no dažādām sociālām grupām personīgi, dažādos projektos, pasākumos, nometnēs u.c.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas ārpus Latvijas Rītdienas fonda stipendija un komisijas uzticība ir ļoti iedrošinoša. Gluži kā savā nosaukumā, tā paver iespēju jēgpilnākai rītdienai ne tikai man, bet arī cilvēkiem, kuru dzīvēs man ir tas gods iesaistīties.

Paldies par to!”

2014. gadā Kristaps aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Mēlēs runāšanas fenomens: klasisko Vasarsvētku draudžu un agrīno baznīctēvu izpratnes salīdzinājums" un turpina studijas maģistrantūrā.