Kaspars Upenieks

Studē: LU Datorikas fakultāte, studiju programma "Datorzinātnes".
Hobiji: Informāciju tehnoloģijas, ekonomikas un politikas aktualitātes, prāta spēles, labas grāmatas.
Raksturo: Zinātkārs, mērķtiecīgs, centīgs un nosvērts.
Moto: Cilvēkam ir griba; ja ir griba, tad visu var!

Kaspars Upenieks ir absolvējis Jēkabpils Valsts ģimnāziju, ieguvis M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2013./2014.ak. gadam un uzsācis studijas LU. Par sevi stāsta:

„Lai gan par LU Fonda stipendiju biju dzirdējis jau mācoties 11.klasē, lēmumu tai pieteikties pieņēmu pēdējā brīdī, kad biju pārliecināts par savu izvēli mācīties LU. Īpaši mani uz to pamudināja skolotāji, vecāki un pagasta sociālā darbiniece.

Pirms atbildes e-pasta saņemšanas šaubījos par savām izredzēm iegūt šo stipendiju, tomēr biju patīkami pārsteigts un pateicīgs par sev izrādīto uzticību. Tāpēc jau tajā brīdī nolēmu, ka centīšos attaisnot uz sevi liktās cerības.

Esmu pārliecināts, ka M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendija palīdzēs sasniegt manus izvirzītos karjeras mērķus un pilnveidot sevi IT jomā. Esmu pateicīgs visiem šīs stipendijas idejas autoriem, jo šī stipendija viennozīmīgi ir vērtīgs atbalsts centīgiem un zinātkāriem jauniešiem, kuru mērķu sasniegšanai nepieciešams finansiālais atbalsts.”

2015. gadā Kaspars ieguvis profesionālo kvalifikāciju aizstāvot darbu par tēmu "Informatīvā paneļa "InfoDesk" konfigurējamu logrīku izstrāde".