Katrina Mertsa

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, studiju programma “Ķīmija”.
Hobiji: Mūzika, lasīšana, kino.
Raksturo: Atsaucīga, izmantoju visas iespējas, ko dzīve piedāvā, atrodot laiku arī atpūtai. Ja esmu pārliecināta par savu taisnību, spēšu to pierādīt arī citiem.
Moto: Tikai pats vari piepildīt savus sapņus!

Katrina Mertsa ir absolvējusi Iecavas vidusskolu, ieguvusi M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2013./2014.ak. gadam un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Izvēlējos studēt ķīmiju, tāpēc ka tā man padodas. Zinu, ka šajā jomā būšu noderīga arī citiem un manas zināšanās veltīgi nepazudīs.

Vidusskolas laikā piedalījos debatēs, Eiropas Jauniešu parlamentā, starptautiskā mūzikas projektā „Give music a chance”, konferencēs, absolvēju mūzikas skolu un spēlēju ansamblī, pašlaik dziedu korī, ar kuru devos arī uz Dziesmu svētkiem, biju žurnāliste skolas avīzē, piedalījos daudzās olimpiādēs un konkursos. Nekad nevaru nosēdēt mierīgi, jo gribu piepildīt savu dzīvi ar daudziem notikumiem!

Šī stipendija man nozīmē ļoti daudz, jo varēšu vairāk nodoties mācībām, nevis domāt par to, kā lai atrod darbu un kā lai to savieno ar mācībām. Turklāt ceru, ka varēšu atrast arī citus hobijus sev, jo man ir vairāki sapņi, kurus vēlos piepildīt. Tādam cilvēkam, kāda esmu es, ir vajadzīga daudzveidība.

Domāju, ka M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendija man piešķirta, tāpēc ka piedalos visur, kur ir iespēja, turklāt gandrīz vienmēr ar panākumiem. Lai gan es mācījos parastā ciemata skolā, arī valsts līmenī man ir dažas godalgas, piem., III pakāpes diploms zinātniski-pētniecisko darbu konferencē ķīmijā, tomēr visaugstāk pati novērtēju II pakāpes godalgu latviešu valodas valsts olimpiādē. Latvijā dzīvoju tikai dažus gadus, tikai trīs gadus mācījos latviešu valodas plūsmā - tas tikai pierāda to: ja tiešām to vēlies, viss ir iespējams!”