Rita Turkina

Studē: LU Medicīnas fakultāte, studiju programma „Ārstniecība”.
Hobiji: Jāšanas sports, fotografēšana.
Raksturo: Mērķtiecīga un apņēmīga. Daudzpusīga, spēju piemēroties dažādām situācijām. Komunikabla - labi saprotos ar atšķirīgiem cilvēkiem. Līdzjūtīga un izpalīdzīga - aicināta vai ne, bet vienmēr steigšos palīgā. Arīdzan sapņotāja, jo uzskatu, ka sasniegumi vispirms jāizsapņo. Patīk dažādi izaicinājumi, iespējas un katru no tiem cenšos izmantot.
Moto: Dari, cik vari, un vēl mazliet!

Rita Turkina ir absolvējusi Cesvaines vidusskolu, ieguvusi M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju 2013./2014.ak. gadam un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Cik vien sevi atceros, iedvesmojoties no savas jaukās ģimenes ārstes, esmu teikusi, ka kļūšu par dakteri. Laikam ejot, pārliecība nav zudusi, tagad ir pienācis ilgi gaidītais mirklis, kad varēšu pietuvoties šā sapņa piepildījumam, uzsākot studijas LU Medicīnas fakultātē. 

Skolas laikā izmantoju visas iespējas pietuvināties medicīnai, piedaloties Ēnu dienās, ēnojot ārstus, sekojot līdzi medicīnas studenta ikdienas gaitām pasākumā „Studenta kurpēs”, lasot žurnālu „Doctus”, komunicējot ar mediķiem.

Protams, mērķtiecīgi apguvu arī bioloģiju un piedalījos gan šā, gan citu priekšmetu mācību olimpiādēs un konkursos, gūstot godalgotas vietas. 

Uzskatu, ka stipendija man tiek piešķirta ne vien tādēļ, ka skolas laikā esmu sevi pierādījusi kā centīgu un sabiedriski aktīvu, bet arī tāpēc, ka pārliecinoši saskatu savu nākotnes vīziju. Tas ir pirmais solis ceļā pretim mērķim. 

Uzsākot studijas, M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendija būs nozīmīgs atspaids, jo gan dzīvošana, gan iztika, dzīvojot Rīgā, nav lēta. Stipendija būs arī milzīga motivācija turpmākajam darbam pie sapņu sasniegšanas, jo tā būs kā papildu stimuls, kas nemitīgi atgādinās, ka esmu jau novērtēta un manī tiek arīdzan saskatīta perspektīva nākotnei.

Paldies stipendijas komisijai un mecenātiem par šo atbalstu, jo jauna dzīves posma sākumā atbalsts ir nenovērtējams!”