Ieva Krekovska

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultātē maģistrantūrā programmā „Diplomātija”.
Hobiji: Ceļojumu apraksti, teātris, kino, sports.
Raksturo: Mērķtiecīga, patstāvīga, enerģiska, nebaidos pieļaut kļūdas un vienkārši cilvēks, kurš meklē pozitīvos enerģijas lādiņus un piedzīvojumus.
Moto: If it doesn’t challange you, it doesn’t change you!

Ieva Krekovska Andreja Pildegoviča stipendiju 2 500 eiro apmērā ieguvusi 2014./2015.akad. gadā. Par sevi stāsta:

„Pēc bakalaura grāda iegūšanas politikas zinātnē nolēmu iegūt maģistra grādu diplomātijā. Kāpēc tieši šāda izvēle? Jo starptautiskā politika un drošības politika ir tā joma, kas mani tiešām aizrauj. Izvēloties diplomātijas studijas, man ir iespēja iegūt padziļinātas zināšanas ne tikai starptautiskās un drošības politikas jautājumos, bet arī atklāt citus ne mazāk būtiskus diplomātijas aspektus. Starptautiskā politika ir ļoti dinamisks, izaicinošs un aizraujošs process. Kā vienu no vērtīgākajām pieredzēm un pamudinājumu darboties tieši šajā lauciņā varu minēt praksi ASV vēstniecībā Rīgā. Šobrīd strādāju Aizsardzības ministrijā un nodarbojos tieši ar tiem jautājumiem, kuros esmu specializējusies.

Paldies stipendijas komisijai, mecenātam R.Blumbergam par augsto novērtējumu un atbalstu manai profesionālajai izaugsmei un pētnieciskā darba izstrādei!

Topošajiem jaunajiem diplomātiem un stipendiātiem novēlu nepazaudēt ticību saviem spēkiem, sekot saviem sapņiem un vienmēr atcerēties: „Dream big!” Jo viss ir iespējams.”

2015. gadā Ieva aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Atkārtotu pilsoņu karu izcelšanās: Kotdivuāras, Lībijas un Mali gadījumu analīze".