Liene Dreimane

Studē: Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programma.

Hobiji: vēsture, fitness, velobraukšana, dalība maratonos, gleznošana, teātra māksla.

Sevi raksturo: Atvērta, aktīva un enerģiska.

Moto: Mums dzīvē ir dotas neskaitāmas izvēles. Katra izvēle mūs virza tālāk un norāda, kurā virzienā varam augt un attīstīties. Tieši tādēļ šim izvēlēm ir jābūt apdomīgām, atbildīgām un pārliecinātām. Katra brīža izvēlei ir jābūt labākajai, ko Tu tajā mirklī spēj pieņemt.

2014./2015. ak.gada Annas Čakste-Rollins stipendiāte Liene Dreimane par sevi stāsta:

"Studijas Juridiskajā fakultātē izvēlējos, jo zināju, ka Juridiskā fakultāte ir atzītākā starp darba devējiem jurisprudencē. Laikā, kad vajadzēja izvēlēties, ko studēt sapratu, ka tieši tiesību zinātne sniegs ļoti vērtīgas un ikdienā nepieciešamas zināšanas un iemaņas. Šīs zināšanas ļaus skatīties uz lietām ar vienkāršu un racionālu skatu, kas lielai sabiedrības daļai var šķist sarežģītas.

Paralēli studijām esmu strādājusi Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā un Saeimā (ne tikai, otro un trešo studiju kursu savienoju gan mācības, gan vel divus darbus). Jau no pirmā studiju kursa esmu aktīvi darbojusies LU Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldē, kurā vadīju Kultūras komisiju. Studentu pārstāvniecības ietvaros rīkoju sporta, kultūras, vēstures un erudīcijas pasākumus. Esmu pārstāvējusi fakultāti daudz un dažādos pasākumos - gan dodoties uz skolu vizītēm Rīgā, lai iedvesmotu vidusskolēnu studēt LU JF, gan piedaloties LU reklāmas filmēšanā, pārstāvot, Juridisko fakultāti, gan vadot daudzu svinīgos pasākumus kā visas lielās LU saimes, tā arī Juridiskās fakultātes.
Saņemtā stipendija bija paredzēta studiju maksai. Tās saņemšana ir liels pagodinājums un finansiāls atvieglojums nākotnē. Tās saņemšana manī vairoja pārliecību par saviem nākotnes plāniem. Mecenātes un LU Fonda sniegtais atbalsts manī vairoja iedvesmu, ka turpmāk dzīve vēlos ar savu darbu iedvesmot un palīdzēt citiem. Ne vien tikai dažiem konkrētiem cilvēkiem, bet censties darīt mūsu sabiedrību un līdz ar to valsti kaut mazliet labāku.
Šobrīd esmu pieņēmusi lielu izaicinājumu. Kā par šo manu izvēli izteicās zvērināts advokāts A.Alliks: “ Ka Juridiskajā fakultātē tomēr top ne tikai atsevišķiem maksātspējīgiem indivīdiem, bet arī daudz plašākai sabiedrībai noderīgi cilvēki!”
Par to sīkāk šeit

Dalība programmā "Iespējamā misija"